02/05/2012 | Yazar: Nevin Öztop

Homofobi ve Transfobi Karşıtı Buluşma’nın ilk konseri Entu ile 2 Mayıs 2012’de Nefes Bar’da.

Homofobi ve Transfobi Karşıtı Buluşma’nın ilk konseri Entu ile 2 Mayıs 2012’de Nefes Bar’da.
 
Karadeniz’in; hırçın, sarsıntılı ama yaşam coşkusunu çağrıştıran, Karadeniz müziğine çağdaş, evrensel dokunuşlarla, özünü bozmadan soluk katan Entu; sizi alacak ve aslında hiç bilmediğiniz bir rüzgâra bırakacak.
 
Grup Entu nasıl bir araya geldi? Nedir sizleri getiren bir araya?
Grup 2006 yılının son aylarında bir araya geldi. 2010 yılına kadar değişik müzisyen arkadaşlarla çalışıldı ve son halini, soundunu aldı. Kendimizi en doğru ifade ettiğimiz yer müzik ve bu yüzden bir araya geldik.
 
Sitenize bakınca söyleyecek sözünüzün olduğunu görmemek için düzgün bakmıyor olmak lazım. Müzikte mesaj kaygısı olur mu peki, olmalı mı?
Toplumun farkına varamadığı bir şey var ki o da renkler. Gerçekler yeterince renksizken biz düşlerimizin renklerle örtüştüğünü düşünüyoruz ve bu yüzden renklerle ifade ediyoruz. Melodi başlı başına bir güçtür, iletişim aracıdır, bazen kelimelerin anlatamadığını, bu şekilde çok rahat anlatabilirsiniz. Yüklenen anlam dinleyiciye kalır.
 
Karadeniz müziğinin özü, tulum ve davul gibi enstrümanlarında mı, çalanında mı, sözlerinde mi, yoksa bizim bilmediğimiz başka bir yerde mi?
Her kültürün ayrı bir yapısı vardır, müziği de insanıyla, doğasıyla, destanıyla, hikayesiyle, çalgısıyla bir bütündür ve bu bütünün bir araya gelmesiyle özü oluşur. Karadeniz’in tulumu vardır, kemençesi vardır bir başka coğrafyanın da davulu, gitarı vardır.
Amacın sadece müzik yapmaksa, sahnedeki enstrümanın türünün bir önemi yoktur bileşenleri başlı başına bir dil oluşturur. Tulumu da, davulu da, gitarı da vs. bir aradadır.
 
Web sitenize bakınca insanın içi açılıyor; sizi bilmeyenler, konserinizdeki şarkılardan ve performanslardan ne beklesinler? Ne bekliyor hepimizi 2 Mayıs’ta?
Bizim amacımız insanların 2 saatini renklendirip, onları gülümsetmek. Beklentilere lüzum yok. Yanımızdan ayrıldıklarında hala daha gülümsemeye devam ediyorlarsa biz de amacımıza ulaşmış oluruz. Not: çok eğleneceğiz.
 
7. Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamındaki konseriniz sırasında vereceğiniz mesaj ne olacak, okuyucularımız ile şimdiden paylaşır mısınız?
Bu ekinlikte yer alıyor olmamız zaten başlı başına bir mesaj, başka söze gerek olmadığını düşünüyoruz. Tercihlerin, ırkların, yapıların, dilin, cinsiyetin bizim için önemi yoktur… Müziğimiz tüm bunları bir araya getiriyor, mesajını da içinde barındırıyor… Aşk ile…
 

Etiketler: kültür sanat
nefret