29/06/2022 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+lar, kadınlar ve kız çocukları üzerinde olumlu etki bırakacak medya projeleri için Equalab başvuruları başladı.

EquaLab için başvurular başladı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

NewsLabTurkey tarafından hayata geçirilen EquaLab için başvurular başladı. LGBTİ+, kadınlar ve kız çocukları üzerinde olumlu etki bırakacak medya projenizi hayata geçirmek amacıyla ihtiyaç duyduğunuz mentörlüğe ve finansal desteğe bu program sayesinde ulaşabilirsiniz.

Program için son başvuru tarihi 27 Temmuz 2022. Bu tarihten sonra yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacak.

EquaLab ile kadın ve LGBTİ+ alanında medya ve savunuculuk ile ilişkili halihazırda var olan bir projenizi destekleyebilir veya yeni proje fikrinizi gerçekleştirebilirsiniz. Finansal desteğin yanı sıra hukuk, içerik, teknolojik altyapı ve gelir modelleri alanlarında sektörün uzmanlarından birebir mentörlük alma fırsatı bulacaksınız.

Ayrıca NewsLabTurkey ağında yerinizi alıp uzun yıllara yayılan bir işbirliğinin temellerini atabileceksiniz.

Kimler başvurabilir?

Program, Türkiye’nin herhangi bir yerinde faaliyet gösteren ulusal ve yerel medya kuruluşlarının, bireysel içerik üreticilerinin, gazetecilerin, kadın ve LGBTİ+ hakları alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının, hareketlerin ve aktivistlerin başvurularına açık.

Bireysel başvuru yapılabileceği gibi grup veya kurum adına başvuru yapmak da mümkün. Ancak başvurunun grup halinde yapılması durumunda başvurucudan iletişim için bir kişi belirlemesi beklenecek.

Hangi projeler başvurabilir?

Proje fikirleriniz blog, düzenli yayın yapan bir sosyal medya hesabı, kısa film, belgesel, video serisi, yeni bir internet sitesi, podcast, telefon uygulaması, yazı dizisi, sanatsal bir tasarım veya herhangi yaratıcı formatta olabilir.

Önemli olan belirlenen hedef kitleye ulaşabilecek etkide ve kadın, kız çocukları ve/veya LGBTİ+ hakları açısından olumlu bir katkıda bulunabilecek kapsamda bir medya projesi olması. Projelerin yayın dilinin Türkçe olması gerekliliği bulunmuyor.

Programa alandaki diğer çalışmalardan farklılaşabilecek yenilikçi bir fikirle veya halihazırda devam eden ve büyütmek istediğiniz bir proje ile başvuru yapmak mümkün. Başvurulan projelerin uygulama süresinin 15 ayı geçmemesi gerekiyor.

Başvuru ve detaylar için tıklayın!


Etiketler: medya
İstihdam