05/09/2012 | Yazar: Kaos GL

Er Sevag’ın katil zanlısının tutuklanması ve ırkçı zihniyetin yargılanması talebiyle bugün akşam saat 19:00′da Taksim Meydanı’nda adalet buluşması olacak

Er Sevag İçin Taksim’de Adalet Buluşması Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Er Sevag’ın katil zanlısının tutuklanması ve ırkçı zihniyetin yargılanması talebiyle bugün akşam (5 Eylül) saat 19:00′da Taksim Meydanı’nda adalet buluşması olacak
 
Geçtiğimiz yıl 24 Nisan’da, zorunlu askerliğini yaparken silah arkadaşı tarafından vurularak öldürülen er Sevag için Nor Zartonk adalet çağrısı yaptı.
 
Er Sevag’ın öldürülmesinin üzerinden yaklaşık 1 yıl 4 ay geçti halde katil zanlısı hâlâ serbest bulunuyor. Nor Zartonk bugün akşam için yaptığı buluşma çağrısında, davanın Diyarbakır’da görülüyor olmasının davayı kamuoyunun yakından takip etmesini zorlaştırdığını belirtti.
 
“Sevag’ın katil zanlısı tutuklansın, ırkçı zihniyet yargılansın” çağrısında Nor Zartonk’un daveti şöyle:
 
“Bu adalet kavgasında tüm Ermeni halkını, anti-militaristleri ve vicdan sahibi herkesi Balıkçı ailesinin yanında olmaya ve davayı sahiplenmeye çağırıyoruz. Bunun bir adımı olarak herkesi 5 Eylül Çarşamba günü 19:00′da Taksim Meydanı’nda adalet için bir olmaya davet ediyoruz.”
 
İlgili haber:
Adı Sevag Diye Öldürüldü

Etiketler: insan hakları, askerlik
İstihdam