05/02/2021 | Yazar: Kaos GL

Daha önce “LGBT yok öyle bir şey” diyen Erdoğan bu sefer de, “Bu lezbiyenlerin, mezbiyenlerin söylediklerine takılmayalım. Biz analarımıza bakalım” dedi.

Erdoğan: “Lezbiyen mezbiyenlerin söylediklerine takılmayalım” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adıyaman-Edirne-Erzurum-İzmir-Kırşehir-Mersin-Osmaniye 6'ncı olağan il kadın kolları kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı.

Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde “lezbiyen mezbiyenlerin söylediklerine takılmayalım” dedi. İlgili bölüm şöyle:

“Türkiye olarak bugüne kadar maruz kaldığımız saldırılara karşı koyup geleceğimize güvenle bakabilmemizi aile yapımızın sağlamlığına borçluyuz, ailenin direği annedir. Bu lezbiyenlerin, mezbiyenlerin söylediklerine takılmayalım. Biz analarımıza bakalım. Ailenin direği anne. Annelerimizle geleceğe emin adımlarla yürüyeceğiz.”

Erdoğan, 1 Şubat’ta partisinin Adana, Antalya, Bursa ve Muğla kongresinde, “İnşallah gençliğimizi LGBT gençliği değil, tarihten gelen bu milletin o şanlı tarihindeki gençlik olarak geleceğe taşıyacağız. İşte siz bilgisayarların klavyelerinde olan gençliksiniz, LGBT gençliği değil. Siz kıran döken gençlik değil, tam aksine kırılan dökülen o kalpleri ayağa kaldıran gençlersiniz” demişti.

3 Şubat’ta ise artisinin Artvin-Bilecik-Çankırı-Gaziantep-Iğdır il kongrelerinde, “LGBT, yok öyle bir şey. Bu ülke millidir, manevidir ve bu değerlerle geleceğe yürümektedir” ifadelerini kullanmıştı.


Etiketler: insan hakları, kadın, yaşam, nefret suçları, siyaset
İstihdam