29/05/2023 | Yazar: Kaos GL

Cumhuriyet tarihinin ilk iki turlu seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 48 oy aldı. Erdoğan, İstanbul’daki konuşmasında muhalefete “LGBTci” diyerek yine LGBTİ+’ları hedef aldı.

Erdoğan, yüzde 52’yle üçüncü kez cumhurbaşkanı seçildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu da tamamlandı. Kesin olmayan sonuçlara göre mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 13. Cumhurbaşkanı oldu.

Millet İttifakı’nın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk turda aldığı yüzde 44,88 oyunu yüzde 47,84’e çıkardı.

Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan ise, yüzde 49,52 olan oy oranını, kesin olmayan sonuçlara göre 28 Mayıs’ta yüzde 52,16’ya çıkararak Cumhurbaşkanlığı’na üçüncü kez seçildi.

Erdoğan, İstanbul Kısıklı’daki evinin önünde yaptığı ilk açıklamasında seçim boyunca yaptığı gibi LGBTİ+’ları hedef aldı. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in de kendisine eşlik ettiği konuşmasında Erdoğan, şöyle dedi:

“Bu CHP LGBT'ci midir, bu HDP LGBT'ci midir, bu İyi Parti LGBT'ci midir, yanındaki o bazı ufaklıklar var onlar da LGBT'ci midir? Peki AK Parti'ye LGBT sızabilir mi? Cumhur İttifakı'nın diğer üyelerine sızabilir mi? Bizde aile kutsaldır. Aileye kimse dil uzatamaz. Kadına şiddet bizde yasak haramdır. Kimse tevessül edemez, ümüğünü sıkarız. Önümüzdeki dönemde milletimize ne söz verdiysek onu yapacağız. Yerine getiremeyeceğimiz hiçbir sözü vermeme prensibimize de bağlı kalacağız. Bu duygularla şimdi Ankara'ya yola çıkıyorum. Bu defa bir değişiklik yapıyoruz balkon konuşmasını Külliye'den yapacağız.”

Erdoğan, gelenekselleşen balkon konuşmasını ise ilk kez Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaptı. Burada destekçilerine seslenen Erdoğan, daha sert bir üslupla HDP’nin tutuklu eski eş başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef aldı. O sırada kitleden “Selo’ya idam” sloganları yükseldi.

Erdoğan, Saray’daki konuşmasında LGBTİ+’lardan doğrudan bahsetmedi. Seçim kampanyasında da kullandığı “terör” ve “sapkın akımlar” söylemini yineledi.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, aile, siyaset
İstihdam