05/10/2009 | Yazar: Kaos GL

‘Bir erkekle beraber yaşadığım gerçeğinin seçimde vatandaşlar için olumlu ya da olumsuz çok az rol oynamış olmasından memnunum.

‘Erkek arkadaşımla her yere giderim’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
‘Bir erkekle beraber yaşadığım gerçeğinin seçimde vatandaşlar için olumlu ya da olumsuz çok az rol oynamış olmasından memnunum. Bu büyük bir toplumsal hoşgörü ve olgunluğun ifadesi.’
 
Almanya Dışişleri Bakanı olması beklenen Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Guido Westerwelle, erkek arkadaşıyla kamusal alanda da birlikte görülmeye devam edeceğini açıkladı.
Westerwelle’nin cinsel kimliği, Alman basınında da ilgi odağı oldu. Westerwelle, 27 Eylül’de yapılan genel seçimlerden sonra ilk kez Bild am Sonntag gazetesine konuştu. Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ile koalisyon görüşmelerine bugün başlayacağını, Başbakan Angela Merkel ile birlikte kuracakları hükümetin başarılı olacağını belirten Westerwelle, özel hayatına ilişkin soruları da çekinmeden yanıtladı.

Westerwelle, ‘İlk
kez eşcinsel olduğunu açıklayan bir kişi başbakan yardımcısı ve dışişleri bakanı olacak. Bu, Almanya’daki eşcinseller için tarihi bir adım mı?’ sorusunu şöyle yanıtladı:
‘Bir erkekle beraber yaşadığım gerçeğinin seçimde vatandaşlar için olumlu ya da olumsuz çok az rol oynamış olmasından memnunum. Bu büyük bir toplumsal hoşgörü ve olgunluğun ifadesi.’

‘Neden gizleyeyim?’
FDP oy oranını yüzde 5 artırmış, Westerwelle yapılan kutlamaya erkek arkadaşı Michael Mronz ile katılmıştı. Westerwelle, bu görüntüleri hatırlatan gazetenin, ‘Mronz, sık sık size eşlik edecek mi?’ sorusu üzerine şunları kaydetti:

‘Böyle planlı bir şey yok. Bu duyguyla ilgili bir şey. Yaşamım ve benim üzerimde böylesine büyük ve mutluluk verici etkisi olan bir adamı, neden böyle bir akşamda gizlemeliydim ki? Şimdi olduğundan daha sık olmasa da Michael’la yine birlikte görüneceğiz. Ancak, kamusal alanda daha dikkat çekeceği kesin.’

Westerwelle, ‘Eşcinsel olduğunuz için geçmişte Arap ülkelerinde ya da Rusya’ya yaptığınız seyahatlerde olumsuz bir tepki aldınız mı?’ sorusuna da ‘Bu bölgelerde ve seyahat ettiğim yerlerde bu nedenle bir kez bile problem yaşamadım’ yanıtını verdi.
 


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam