03/02/2010 | Yazar: Kaos GL

Erkek Erkeğe çalışması açılış partisi bu Cuma İstanbul XLarge'da.

'Erkek Erkeğe' açılış partisi bu Cuma İstanbul XLarge'da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Erkek Erkeğe çalışması açılış partisi bu Cuma İstanbul XLarge'da.
 
Erkek Erkeğe Cinsel Sağlık ve Güvenli Seks çalışması Pozitif Yaşam Derneği ve Kaos GL Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü erkeklerle seks yapan erkeklere genel olarak cinsel yolla bulaşan hastalıklar, özel olarak da HIV/AIDS, korunma yöntemleri ve güvenli seks hakkında bilgi vermeyi, erkek erkeğe seks yapan hiv pozitif bireylere ulaşmayı, onları hiv’le yaşama hakkında bilgilendirmeyi, ihtiyaç duydukları tedavi, destek ve bakım hizmetlerine yönlendirmeyi amaçlayan bir çalışmadır. 
 
 
 
Bilindiği üzere HIV/AIDS ilk kez San Francisco’da eşcinsel erkelerde tanımlandı. Ve o ilk tanımlandığı günlerden itibaren çok büyük bir eşcinsel örgütlenmesi HIV/AIDS’e sahip çıktı. Ilaç şirketlerinin ilaç araştırmalarına ağırlık vermesi için baskı grubu oluşturmaktan, AIDS basamağındaki arkadaşlarına yiyecek tedarik etmeye, ayrımcılığı önlemekten, önleme çalışmalarına, kondom kullanımının yaygınlaşmasına kadar pek çok girişim hep eşcinsel aktivistler ve onların kurduğu, gönüllülük yaptığı örgütler tarafından gerçekleşti. Herkes elinden geldiğince bu aktivizmin parçasıydı çünkü HIV/AIDS heryerdeydi, çok yakınlarında kiminin sevgilisinin, kiminin arkadaşlarının kiminin ise kendisinin... Başta Amerika’da olmak üzere yine eşcinseller inanılmaz örgütlü bir şekilde cafe, bar, dernek yada eşcinsellerin yoğunlukla gittiği her yerde Hiv/Aids kitapçıkları, broşürler, posterler, kondomlar ile  Hiv/Aids farkındalığını yaratmak için mücadele veriyorlardı. 1 Aralık Dünya AIDS günlerinde büyük etkinlikler düzenliyor, AIDS’ten ölen arkadaşları için konserler, gösteriler düzenliyorlardı.
 
Peki bu arada Türkiye’de ne oldu? Biz o ilk HIV/AIDS dalgasını uzaktan izledik. Onların sorunuydu. Sonra tek tük vakalar görülmeye başladı. Ve ardından “HIV/AIDS eşcinsel hastalığıdır” algısı ve bu algının yanlışlığına yönelik mücadele... Evet bugün Türkiye’de HIV/AIDS’in kadın, erkek, çocuk, tüm cinsel yönelimlerden, her yaştan herkesin sorunu olduğunu biliyoruz ancak hala yeteri kadar konuşmuyoruz. Hala bu konuda kitapçıklarımız, broşürlerimiz, posterlerimiz yok, tüm dünya’da kondom artık sakız gibi satılıp her yerden edinebilirken biz ancak bugün bunları oluşturuyoruz. 
 
Biz artık HIV/AIDS’I daha çok konuşalım, bilgilenelim, korunalım, test yaptırıp durumumuzu öğrenip hem kendimizi hem de başkalarını koruyalım diyoruz. Dedikodu, ayrımcılıkla cephe oluşturmak yerine elele birlikte biz de bugün HIV/AIDS’le birarada yaşamayı öğrenelim diyoruz.
 
Amacımız;  tüm dünyada olduğu  gibi Türkiye’de de özellikle eşcinsel bireylere hıv/aids farkındalığını yaratmak ve bu konuda bir şeyler  yapmak.
 
Kendinizi nasıl tanımladığınız ya da ne ile ilgilendiğinizin bir önemi yok.  Hedefimiz size neyi yapıp neyi yapamayacağınızı söylemek değil. Erkeklerle seks yapma fikri sizi heyecanlandırıyorsa, istediğinizi elde ederken kendi sağlığınızı gözetmeniz için gerekli olan bilgilere ulaşmanızı ve kendiniz için en doğru olanın ne olduğuna karar vermenize yardımcı olmak.
 
www.erkekerkege.org sitesinde cinsel sağlıkla ilgili tüm sorularınıza ve HIV/AIDS hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Hiv pozitif, hiv negatif ve hiv statüsünü henüz bilmeyen erkek erkeğe seks yapanlara yönelik hiv’le yaşama konusunda aydınlatıcı ve rahatlatıcı bilgileri sitenin yanı sıra erkek erkeğe kitapçığımızdan da ulaşabilirsiniz. Erkek erkeğe kitapçığını Pozitif Yaşam Derneği ve Kaos GL’den temin edebilirsiniz. İsterseniz kitapçığı www.erkekerkege.org sitesinden de indirebilirsiniz.
 
5 Şubat Cuma gecesi XLarge İstanbul clup’te yapacağımız erkek erkeğe projemizin açılış partisine hepiniz davetlisiniz. Gecede XLarge Drag queen’s ve Gogo Boy’s show ekibinin geceye özel hazırladığı showlar, Dj Muts-T, erkek erkeğe projesi kitapçığı/broşürü ve bol miktarda kondom bizleri bekliyor…
 
Kapı açılışı  23:00 (ilk show 01:30)  
 
Korunuyorum. Ne yaptığımı biliyorum!
 


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam