24/07/2021 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin Eşit Haklar İçin Savunuculuğu Güçlendirme Projesi kapsamında sosyal hizmetler alanında gerçekleştirdiği etkinliklerin dördüncüsü 26 Temmuz Pazartesi günü.

“Erkek Seks İşçilerine Dönük Sosyal Hizmet” etkinliği kayıtları açıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’nin Eşit Haklar İçin Savunuculuğu Güçlendirme Projesi kapsamında sosyal hizmetler alanında gerçekleştirdiği etkinliklerin dördüncüsü 26 Temmuz Pazartesi, saat 20:00’da çevrimiçi gerçekleşecek.

Erkek seks işçilerine dönük sosyal hizmetleri tartışmaya açacak seminerin konuşmacısı İsveç'te sosyal hizmet üzerine üniversitelerde dersler veren Hans Knutagård olacak.

Etkinlikte neler konuşulacak?

Etkinlikte tartışılacak sorular şöyle: Partnerlik ilişkisi kapsamında cinsel şiddete maruz kalan, erkek tecavüzüne uğrayan erkeklere ya da erkek seks işçilerine dönük sosyal hizmetler ve erkeklerin bu alanlarda hangi türden şiddetlere maruz bırakıldığı. Bu alana dönük anlayış hangi teorik çerçevelerle güçlendirilmeli ve çalışmaların dayanağı ne olmalı. Sosyal hizmet uzmanları şiddete dayalı bir olguyu insan hakları perspektifini kullanarak nasıl değiştirebilir.

Hans Knutagård hakkında:

Hans Knutagård İsveç'te sosyal hizmet üzerine üniversitelerde dersler vermektedir ve sosyal hizmet üzerine hem akademik hem de uygulamacı olarak 40'tan fazla yıldır İsveç'te ve uluslararası alanda çalışmaktadır. Şu anda araştırmalarının odağını kültürel-tarihsel olarak sosyal hizmet, cinsellik ve özellikle de erkeklerin kırılganlıkları oluşturmaktadır. Yakın zaman önce Cinsellik ve Sosyal Hizmetler adlı kitabı yayımlanmıştır.

Kayıt yaptırmak için tıklayın.

* Bu etkinlik, Avrupa Birliği'nin mali desteği ile hazırlanmıştır. İçeriğin sorumluluğu tamamıyla KAOS GL’ye aittir ve AB’nin görüşlerini yansıtmamaktadır.

lgbti-esitligi-icin-kat-edilecek-cok-mesafe-var-yayini-turkcede-1



Etiketler: insan hakları, yaşam, sosyal hizmet, dünyadan
nefret