08/08/2011 | Yazar: Kaos GL

Son günlerde kadına yönelik şiddete karşı eyleme geçen erkeklerin eylemlerinin sayısında artış oldu. Son halka İHD Mersin Şubesi tarafından düzenlenen ve BDP tarafından desteklenen erkek yürüyüşü oldu.

Erkek Şiddetine Karşı Erkekler! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Son günlerde kadına yönelik şiddete karşı eyleme geçen erkeklerin eylemlerinin sayısında artış oldu. Son halka İHD Mersin Şubesi tarafından düzenlenen ve BDP tarafından desteklenen erkek yürüyüşü oldu.

 

"Biz buradaki erkekler olarak diyoruz ki namusunuz da batsın, sevginiz de batsın". Bu sözleri söyleyen erkekler, Mersin’de "Kadın Cinayetlerine Hayır" pankartının arkasında yürüdüler. İnsan Hakları Derneği (İHD) Mersin Şubesi’nin çağrısını yaptığı "Kadın Cinayetlerine Karşı Erkek Yürüyüşü"ne Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) destek verdi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi’nin (ESP) kadın cinayetlerine karşı başlattığı, kadına yönelik şiddete karşı ESPli Erkekler ve Biz Erkek Değiliz İnisiyatifi’nin ardından İHD Mersin Şubesi’nin düzenlediği bu erkek yürüyüşü, kadına yönelik şiddete karşı erkek eylemlerinin son halkası oldu.

"Toplumsal Sorun"

İHD Mersin Şubesi Başkanı Ali Tanrıverdi, bianet’e yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin sadece kadınların meselesi olmadığını ve bu konunun toplumsal bir sorun olduğunu ve ancak toplumun tüm kesimlerinden katılımla çözülebileceğini söyledi.

"Bizim toplumumuzda, yanlış bir anlayış var: Sadece mağdur kendi mağdurluğunun hesabını sorabilir diye düşünüyorlar. Oysa kadına yönelik şiddet tüm toplumun sorunu ve erkeklerin de bu şiddete karşı çıkması gerekiyor. Biz erkekler olarak erkek egemenliğine karşı çıkıyoruz."

"Kadına yönelik şiddet, kadın intiharları ve kadın cinayetleri son dönemde çok arttı. Bu olayları olağanmış gibi kabul edemeyiz. Erkeklerin bu şiddetini biz erkekler olarak kabul etmediğimizi söylüyoruz ve kadınların mücadelesine katılıyoruz. Bu mücadeleye duyarlı bir kamuoyu yaratmaya çalışıyoruz."

"Bizler de taleplerimizi dile getirdik. Eğer nüfusun yarısı kadınsa tüm kurumlarda, tüm temsillerde kadın ve erkek yarı yarıya yer almalı. Kadınlar yerel yönetimlerde ve mecliste etkin söz almalı. Kadına pozitif ayrımcılık yapılmalı. Bizim çıkış noktamız, bir toplumsal mücadelenin hep birlikte yürütmek gerektiğidir."


Etiketler: kadın
İstihdam