08/03/2015 | Yazar: Kaos GL

YSGP’li erkekler 8 Mart öncesi ‘Erkekliği reddediyoruz’ dedi, bütün erkekleri erkekliklerini reddetmeye çağırdı.

Erkekler erkekliklerini reddetti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
YSGP’li erkekler 8 Mart öncesi “Erkekliği reddediyoruz” dedi, bütün erkekleri erkekliklerini reddetmeye çağırdı.
 
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSGP) Toplumsal Cinsiyet ve LGBTİ Çalışma Grubu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi “Erkekliği Reddediyoruz” başlıklı bir basın açıklaması yaptı.
 
Ankara Yüksel Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelen YSGP’li erkekler, “Biyolojik cinsiyetimizin üzerine ve ötesine kazınan erkeklik norm ve rollerini parçalamanın bir ön adımı olarak bütün erkekleri erkekliklerini reddetmeye çağırıyoruz” dedi.
 
“Katilleri şeytanlaştırarak kendimizi temize çıkardık”
 
Erkek egemenliğinin cinsiyetçilik, heteroseksizm, şiddet, savaş, taciz ve tecavüz olduğunu hatırlatan YSGP’li erkekler açıklamalarına şöyle devam etti:
 
“Kadınların ve LGBTİ bireylerin baskı altına alındığı bir toplumda hiç kimse özgür değildir. Özgecan aslanın katledilmesiyle bu eril şiddet bir kez daha yüzümüze çarptı. Toplumda büyük bir tepki doğurdu. Ne yazık ki yine sorunun gerçek nedenlerini tartışmak yerine erkekçe çözümler üretmeye koyulduk. Katilleri idam edelim dedik hadım edelim dedik, bizim de ihtiyaçlarımız var ama bunun için namuslu kadınlara saldırmıyoruz dedik. Katilleri şeytanlaştırarak kendimizi temize çıkardık. Ölen sadece Özgecan değildi 2014 yılında 288 kadın ve daha 2015 in ilk 2 ayında 53 kadın erkek şiddetine kurban gitti. Bizler bu suç ortaklığını reddediyoruz!”
 
“Sistemin yararından da zararından da vazgeçmedikçe hiçbirimiz özgürleşemeyiz”
 
“LGBTİ bireylere yönelik ayrımcılık ve nefret cinayetleri ataerkil erkekliğin ifadesi oluyor, seks işçiliği ikiyüzlü bir biçimde kriminalize ediliyor, queer bireyler yok sayılıyor , kadınlara eve hapsolmak dışında bir alternatif sunmuyor” diyen erkekler son olarak şunları kaydetti:
 
“Kadınların kürtaj hakkını yasaklamaya kalkanların, bireylerin kimlerle nerede nasıl yaşayacağına karar verme yetkisine sahip olduğunu düşünenlerin ve bu konuları gündeme getirenlerin hepsi erkektirler. Erkeklik tam da bu hakkı kendine görme meselesidir. Bizler bu hakkı kendimizde görmüyoruz. Erkeklik hepimizi köleleştiriyor. Erkek olmaya devam ettikçe duygularımızı da baskı altına alıyoruz, sünnet oluyoruz, asker oluyoruz, cesur oluyoruz, kısacası köle oluyoruz. Erkekler; emin olun erkekliklerinizden özgürleştikçe ferahlayacaksınız. Bizler erkeklerin asli faili olduğu ataerkil erkekliği reddediyoruz ve bütün erkekleri de erkekliklerini reddetmeye erkekliğe ihanet etmeye bunun için bir küçük de olsa bir adım atmaya çağırıyoruz. Bu sistemin yararından da zararından da vazgeçmedikçe, hiç birimiz özgür olamayacağız.” 

Etiketler: kadın
İstihdam