28/07/2009 | Yazar: Seçin Tuncel

2006 yılında Ankara’nın Eryaman semtinde travestilere ve transeksüellere yönelik şiddet eylemleriyle kamuoyunda adını duyuran ve mahkeme tarafından daha önceki yargılamalarda ‘çete’ olduğu tescil

2006 yılında Ankara’nın Eryaman semtinde travestilere ve transeksüellere yönelik şiddet eylemleriyle kamuoyunda adını duyuran ve mahkeme tarafından daha önceki yargılamalarda ‘çete’ olduğu tescil edilen ‘Eryaman Çetesi’nin Etlik bölgesinde gerçekleştirdiği saldırılarla ile ilgili duruşmaların üçüncüsü bugün (28 Temmuz 2009) Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
 
Daha önce  ‘çete kurarak örgütlü suç işlemekten’ yargılananAyhan Günay  şimdi tutuksuz yargılanıyor. Davalı  Ayhan Günay suçlamaları kabul etmeyerek, daha önceden taksicilik yaptığını, davacı Müjde Biçer’in  kendisinin müşterisi olduğunu söyledi.
 
Davacı Müjde Biçer, Ayhan Günay’ı  olay öncesine kadar tanımadığını, olay günü 4 -5 kişinin kendisine saldırdığını ve daha sonra karakolda Ayhan Günay’ı teşhis ettiğini, olay günü diğer davalarda belirtildiği gibi bu olayda da bir kadının olayı kameraya çektiğini ifade etti.
 
Davacı avukatı Hakan Yıldırım daha önceki davaları hatırlatarak nefret suçları dahilinde ‘örgütlü’ bir suç olduğunu söyledi. Daha önce ki davaların dosyasını isteyen mahkeme  duruşmayı 10 Kasım 2009’a erteledi.
 


Etiketler: insan hakları
nefret