02/10/2023 | Yazar: Aslı Alpar

Eryaman-Esat Davası’nda karar çıktı. Şammas Taşdemir, Harun Çardak Ayhan Günay ve Ahmet Günay trans kadınlara yönelik yağma ve yağmaya teşebbüs suçlarından toplam 62 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eryaman-Esat Davası’nda 4 sanığa 62 yıl hapis! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2006’da Ankara’da trans kadınlara saldıran çeteden dört kişinin yargılandığı davanın on dördüncü duruşması bugün, saat 14:00’da, Ankara Adliyesi 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

LGBTİ+ ve insan hakları derneklerinden aktivistler, Hollanda Elçiliği ve Avrupa Birliği Delegasyonu’ndan gözlemciler ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Milletvekili Özgül Saki’nin de katıldığı duruşmada mahkeme kararı açıkladı. 

Savcının bir önceki duruşmada verdiği mütalaada belirttiği suçlara istinaden mahkeme heyeti yargılanan 4 sanık için yağma ve yağmaya teşebbüs suçlarından toplam 62 yıl hapis cezası verdi. 

Fail Şammas Taşdemir Mahkeme Başkanı’nın sorusuna yanıt veremedi!

Sanık avukatlarının sanıkların beraatlerini talep ettiği duruşmaya, sanık Şammas Taşdemir de katıldı. Taşdemir 2008’deki kararda trans kadınların gittikleri kuaföre baskında silahla yaralamadan 45 ay hapis cezası almıştı. Taşdemir mağdurları tanımadığını ileri sürdü. Mahkeme başkanının “O zaman seni nasıl teşhis ettiler” sorusunaysa yanıt veremedi.

Kararda Şammas Taşdemir, Harun Çardak ve Ahmet Günay toplam 62 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Failler Yargıtay’ın kararı onaması durumunda hapse girecek.


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
İstihdam