24/09/2021 | Yazar: Kaos GL

Eryaman-Esat davası bir kez daha ertelendi. Bir sonraki duruşma 14 Aralık’ta.

Eryaman-Esat davası yine ertelendi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2006’da Ankara’da trans kadınlara saldıran çeteden dört kişinin yargılandığı, 10 yıldan uzun süredir Yargıtay ve mahkemeler arasında mekik dokuyan davada saldırganların aldığı cezayı Yargıtay’ın bozması üzerine yeniden görülen davanın üçüncü duruşması bugün (24 Eylül) Ankara 30. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeydi.

Pembe Hayat Derneği sosyal medya hesabından davanın ertelendiğini duyurdu. Dava “eksik belge/bilgilerin tamamlanması” gerekçesiyle ertelendi.

Bir sonraki duruşma 14 Aralık 2021 saat 15:00'de görülecek.

Av. Senem Doğanoğlu: “Gelecek duruşmaya tüm insan hakları savunucularını bekliyoruz”

“Eryaman-Esat Davası’nı takip eden Avukat Senem Doğanoğlu ertelenen duruşmada yaşananları şöyle anlattı: “Üçüncü celseye sanıklar, şikâyetçiler ve tanıklar katılmadı. Bir Sanıklar yağma suçuyla yargılanıyorlar bu sebeple bu davada tanık ve şikayetçiler çok önemli. Davanın ertelenmesinin gerekçesi “eksik belgenin tamamlanması”. Yağma suçunun işlendiğinim kanıtı fatura mahkeme tarafından yeterli bulunmadığı için BTK’dan gelecek rapor bekleniyor.”

“On altı yıldır süren bir dava, gelecek duruşamda sanıkların gereken cezayı alasını umuyoruz tü insan hakları savunucularını 14 Aralık’ta davaya bekliyoruz.”

 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam