20/10/2017 | Yazar: Kaos GL

Tuğrul Eryılmaz, 1 yıl 3 ay hapis ve 6 bin TL para cezasına çarptırıldı, hapis cezası ertelendi.

Eryılmaz’a 15 ay hapis cezası verildi, ceza ertelendi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Özgür Gündem’le dayanıştığı için yargılanan Gazeteci Tuğrul Eryılmaz, 1 yıl 3 ay hapis ve 6 bin TL para cezasına çarptırıldı, hapis cezası ertelendi.

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’nde Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği yapan gazeteci Tuğrul Eryılmaz’ın yargılandığı davada karar açıklandı.

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Eryılmaz’a "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla 15 ay hapis ve “terör örgütlerinin açıklamalarını basma ve yayınlama” suçlamasıyla 6 bin TL para cezası verildi. Hapis cezası ertelendi.

Bianet’ten Tansu Pişkin’in haberine göre Tuğrul Eryılmaz savunmasında şöyle konuştu:

“Ben 20’li yaşlarımda 12 Mart’ı; 30’lu yaşlarda 12 Eylül’ü yaşadım. Hayatımda mahkeme görmedim. Okullarda öğrettiğim gibi dayanışmanın önemini vurguladığım, objektif gazetecilik savunması yaptığım için birdenbire mahkeme önüne çıktım. Bunun için nasıl savunma yapılır bilmiyorum.

“70 yaşımda buraya çıktım. Gazeteciler sesini duyuramayanın yanındadır. İyi gazeteciler çatışmayı tartışmaya çekmek ister. Bunu ben değil eğitim aldığım Amerika’daki, İngiltere’deki gazeteciler de söylüyor.

“Gazetecilik savunmamı daha önce yapmıştım. Burada bu şekilde bulunmak beni çok yaralıyor. Söyleyebileceğim başka bir şeyim yok.”

İlgili haberler:

Tuğrul Eryılmaz’ın cezalandırılması istendi

Tuğrul Eryılmaz: Gazetecilik suç kabul ediliyor!


Etiketler: medya
İstihdam