21/03/2018 | Yazar: Kaos GL

Çankaya Belediyesi Esat Çankaya Evi’nde “Benim Çocuğum” belgesel filmini gösterdi.

Esat Çankaya Evi “Benim Çocuğum”u izledi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çankaya Belediyesi Esat Çankaya Evi’nde “Benim Çocuğum” belgesel filmini gösterdi.

Çankaya Belediyesi “Eşitlik ve Farkındalık Ayı" kapsamında KaosGL Derneği ile birlikte ortak etkinlik düzenledi.  

“Toplumsal cinsiyet ve ayrımcılık” etkinliklerinde 19 Mart Pazartesi günü Esat Çankaya Evi’nde Yönetmen Can Candan’ın 2013 yapımı “Benim Çocuğum” belgesel filmi gösterildi. Gösterimin ardından Dr. Filiz Ak ve Kaos GL Derneği’nden Seçin Tuncel katılımcıların sorularını yanıtladı.

Çankaya Belediyesi Eşitlik ve Farkındalık Bürosu çalışanı Dide Tayfur’un modere ettiği etkinlikte, Esat mahallesinden katılımcılar, daha çok toplumsal cinsiyet, biyolojik cinsiyet ve cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temel kavramları gibi konularda sorularını Dr. Filiz Ak ve Seçin Tuncel’e yönlendirdi.

“Mahallelerde toplumsal cinsiyet farkındalığı yaratmak istiyoruz”

Çankaya Belediyesi Eşitlik ve Farkındalık Bürosu çalışanı Dide Tayfur, farkındalık etkinliklerini KaosGL.org’a değerlendirdi. Dide Tayfur, “Çankaya Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Mart ayını “Eşitlik ve farkındalık” ayı ilan etti. Önceki yıllardan farklı olarak bu defa bu etkinlikleri merkezlerde değil mahallelerde yapmak istedik. Amacımız, çeşitli salon etkinliklerinin yanı sıra mahallelerde toplumsal cinsiyet farkındalığı kazandırmak” dedi.

Eşitlik ve Farkındalık Ayı etkinlikleri devam ediyor

Çankaya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği “Eşitlik ve Farkındalık Ayı” etkinlikleri için Nar Kadın Dayanışma, Jose Marti Küba Dostluk Derneği, Kaos GL, Kadın Dayanışma Vakfı, Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Kolektifi gibi dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalıştı.

“Eşitlik ve Farkındalık Ayı” programının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
İstihdam