12/06/2006 | Yazar: Kaos GL

Sevgilisi, sokakta tacize uğrayan eşcinsel büyükelçi, ayrımcılık var diye tayinini istedi.

Sevgilisi, sokakta tacize uğrayan eşcinsel büyükelçi, ayrımcılık var diye tayinini istedi. Glaubitz, Kübalı olan sevgilisinin sokaklarda çeşitli defalar sözlü saldırıya uğradığını belirterek dışişleri bakanlığına şikâyette bulunmuştu.

KAOS GL


Sevgilisinin sokaklarda tacize uğradığından şikâyet eden Hollanda'nın Estonya Büyükelçisi, bu ülkede "ayrımcılık ve ırkçılık olduğu" gerekçesiyle tayinini istedi.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Herman van Gelderen, Büyükelçi Hans Glaubitz'in kendi isteği üzerine Kanada'nın Montreal konsolosloğuna atandığını söyledi. Glaubitz, siyah bir Kübalı olan erkek sevgilisinin sokaklarda çeşitli defalar sözlü saldırıya uğradığını belirterek dışişleri bakanlığına şikayette bulunmuştu.

Sözcü van Gelderen, Hollanda Dışişleri Bakanı Ben Bot'un Estonyalı bakanla konu hakkında görüşeceğini söyledi. Van Gelderen, Estonya hükümetinin Glaubitz ve erkek arkadaşına karşı ayrımcılık yaptığını iddia etti.

Hollanda gazetesi NRC Handelsblad, tacizin geçen sene, bir Estonya gazetesinin eşcinsel ilişkiyi haber yapması üzerine başladığını; ırkçıların diğer siyah elçilik çalışanlarını da hedef aldığını yazdı. Gazete, Büyükelçi Glaubitz'in, Estonya toplumunun iki erkeği bir çift olarak kabul etmeye hazır olmaktan çok uzak olduğunu söylediğini de yazdı.

Kaynak: net gazete, 7 Haziran 2006

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam