17/02/2014 | Yazar: Kaos GL

Kadına yönelik şiddete karşı tüm dünyada düzenlenen 1 Milyar Ayaklanıyor eylemlerinin Ankara ayağı 14 Şubat’ta Sakarya Meydanı’nda yapıldı.

Eşcinsel, Biseksüel ve Trans Kadınlar da ‘Zincirleri Kırmak’ İçin Ankara’da Buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kadına yönelik şiddete karşı tüm dünyada düzenlenen 1 Milyar Ayaklanıyor eylemlerinin Ankara ayağı 14 Şubat’ta Sakarya Meydanı’nda yapıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen eylemde ODTÜ LGBTT Dayanışması’ndan Berna Köse de yaptığı konuşmayla eşcinsel, biseksüel ve trans kadınların yaşadığı şiddet ve hak ihlallerine dikkat çekti.
 
“Heteroseksist düzenin ahlâkı nice lezbiyen, gey, biseksüel ve transın katilidir” diyen Köse, zorla evlendirilen lezbiyenlerden, yöneliminden ötürü tecavüze uğrayan biseksüellerden ve nefret cinayetlerinden bahsetti.
 
“Yaşasın Kadın Kadına Aşk!”
Sevgililer Günü’nde bu yıl “adalet” başlığıyla düzenlenen eylemde yaptığı konuşmada Köse şu ifadelerde bulundu:  
 
“Bugün size kadın kadına aşkın güzelliklerinden ve trans bireylerin cinsiyet geçiş ameliyatlarının tamamının devlet tarafından karşılanıyor oluşundan bahsetmek isterdim. Ya da Kuzey Kıbrıs’ta anayasadan “doğa dışı birliktelik” ifadesinin çıkarılmış oluşundan. Ama bunu yapamayacağım çünkü durum lezbiyen, biseksüel ve trans bireyler açısından kutlama havasında olmadı hiçbir zaman.”
 
Köse’nin konuşmasının yanı sıra Gülüm Pekcan ve H. Veli Kurt “Çocuk Gelinlere Ağıt” isimli alternatif tiyatro oyunlarını sergiledi, “Break the Chain” şarkısıyla dans eden kadınlar da “zincirlerin kırılması gerektiği” mesajı verdi.
 
“Bırak evi bok götürsün!”, “Yaşasın kadın kadına aşk!”, “Jin, jiyan, azadi”, “Adalet töre ile sağlanmaz!”, “Katilim yatağımda!”, “Ben senin kaburgandan çıkmadım, sen benim vajinamdan çıktın!”, “Mutfakları değil dünyayı istiyoruz!”, “Şiddeti ben doğurmadım!”, “Kuluçka makinesi değiliz!” ve “Gelinlik çocukluğun kefenidir!” yazılı pankartlar da Sakarya Meydanı’nda kadının seslerini duyurmasına katkıda bulundu. 

Etiketler: kadın
İstihdam