26/11/2013 | Yazar: Melahat D

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde Ankara’da eşcinsel, biseksüel ve trans kadınlar da alanlardaydı.

Eşcinsel, Biseksüel ve Trans Kadınlar Şiddete Karşı Ankara’da Yürüdü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’nde Ankara’da eşcinsel, biseksüel ve trans kadınlar da alanlardaydı.
 
Bizi Değil Aileyi Korumaya Çalışıyorsunuz!
Ankara Kadın Platformu’nun çağrısıyla saat 12:00’da Kolej Meydanı’nda buluşan kadınlar, “Devlet bir yıkıl karşımızdan kadınlar geliyor... / Dewlet ka hilweşe ji pêşberî me jin tên...” pankartıyla Kürtçe ve Türkçe sloganlar atarak Ziya Gökalp Caddesi’ne yürüdüler.
 
“Kadınların yaşadıkları onca şiddete rağmen, şiddet yasası, sığınma evi ve şiddeti önleme ve izleme merkezleri yönetmenlikleri bizleri değil aileyi korumak için çıkarılıyor,” diyen kadınlar mücadeleye devam edeceklerini belirttiler.
 
“Lezbiyeniz, Biseksüeliz, Transız Diye Öldürülüyoruz”
Ankara Feminist Kolektif’in çağrısıyla saat 20:00’da Yüksel Meydanı’nda yeniden bir araya kadınlar Sakarya Caddesi’ne yürüdüler. Kaos GL’den kadınların da katıldığı gece yürüyüşünde kadınların uğradıkları farklı şiddet türlerine dikkat çekildi:
 
“Biz kadınlar; mini etek giydik diye, gece yalnız yürüdük diye, doğurmadık diye, boşanmak istedik diye, yemek yapmadık diye, sevişmek istemedik diye, biseksüeliz diye, lezbiyeniz diye, trans kadınız diye sözel şiddetten fiziksel şiddete, öldürülmeye kadar şiddetin çeşitli biçimleriyle karşı karşıya kalıyoruz.” 

Etiketler: kadın
İstihdam