07/06/2018 | Yazar: Kaos GL

Uluslararası bir şirkete açılan dava, tanık beyanlarına yazılı yanıt verilmesi için 25 Temmuz’a ertelendi.

Eşcinsel çalışana mobbing davası bir kez daha ertelendi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çalışanına eşcinsel olduğu için mobbing uygulayan uluslararası bir şirkete açılan dava, tanık beyanlarına yazılı yanıt verilmesi için 25 Temmuz’a ertelendi.

Uluslararası Çeşitlilik Politikaları’nda cinsel yönelim ayrımcılığına karşı mücadele edeceğini duyuran GAP’ın Türkiye şubesinin eşcinsel çalışanı M.G.’yi istifaya zorlamakla suçlandığı davanın sekizinci duruşması bugün (7 Haziran) İstanbul 9. İş Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada şirketin tanığının beyanı alındı. Tanık, “işyerinde cinsel kimlik ayrımcılığına ve mobbinge şahit olmadığını” iddia etti. Dava, tanık beyanlarına karşı yazılı yanıt verilmesi için 25 Temmuz’a ertelendi.

Adli tıp raporu ve tanık beyanları mobbingi doğruluyor

Öte yandan 19 Ocak 2017 tarihinde çıkan adli tıp raporu ve diğer tanık beyanları M.G.’nin yaşadığı ruhsal zorlukların, iş yerinde yaşadığı olay ve sonuçlarla bağlantılı olduğunu belirtiyor.

Davanın 28 Şubat’taki duruşmasında istifaya zorlanan eşcinsel çalışan M.G. ile istifasından önce beraber çalışan tanık şöyle demişti:

“Personel müdürünün davacıya eşcinsel olması nedeniyle aşağılayıcı tarzda bakışlarına şahit oldum.”

İstifaya zorlandığını belirten eşcinsel çalışan M.G., ise yeni gelen personel müdürünün kendisi hakkında dedikodu yaptığını, 10 yıl çalıştığı şirkette hiçbir sorun yaşamazken personel müdürü değişikliği ile birlikte mobbinge uğradığını belirtiyor.

İşyerinde zorbalık ve mobbingle ilgili daha fazla bilgi almak için Kaos GL Derneği'nin broşürünü inceleyebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam