28/02/2018 | Yazar: Kaos GL
Dava, şirketin tanıklarının dinlenmesi için 7 Haziran’a ertelendi.
(1).jpg)
Çalışanına eşcinsel olduğu için mobbing uygulayan uluslararası bir şirkete açılan dava, şirketin tanıklarının dinlenmesi için 7 Haziran’a ertelendi.
Uluslararası Çeşitlilik Politikaları’nda cinsel yönelim ayrımcılığına karşı mücadele edeceğini duyuran GAP’ın Türkiye şubesinin eşcinsel çalışanını istifaya zorlamakla suçlandığı davanın altıncı duruşması bugün (28 Şubat) İstanbul 9. İş Mahkemesi’nde görüldü.
Şirketin tanıkları dinlenecek
Dava, şirketin tanıklarının dinlenmesi için 7 Haziran’a ertelendi. Duruşmada, istifaya zorlanan eşcinsel çalışan M.G. ile istifasından önce beraber çalışan tanık şöyle dedi:
“Personel müdürünün davacıya eşcinsel olması nedeniyle aşağılayıcı tarzda bakışlarına şahit oldum.”
İstifaya zorlandığını belirten eşcinsel çalışan M.G., ise yeni gelen personel müdürünün kendisi hakkında dedikodu yaptığını, 10 yıl çalıştığı şirkette hiçbir sorun yaşamazken personel müdürü değişikliği ile birlikte mobbinge uğradığını belirtti.
Öte yandan 19 Ocak 2017 tarihinde çıkan adli tıp raporu da M.G.’nin yaşadığı ruhsal zorlukların, iş yerinde yaşadığı olay ve sonuçlarla bağlantılı olduğunu belirtiyor.
Av. Keskin: Hak ihlaline uğrayanlar için emsal teşkil edecek
M.G.’nin Avukatı Eren Keskin duruşma sonrası yaptığı açıklamada, “LGBTİ bireylerin her alanda verdikleri mücadele son derece önemli. İşyerinde cinsel kimliği nedeniyle hak ihlaline uğrayan çok sayıda insan var. Bu davanın onlara örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Davalı olan firma ayrımcı olmayan bir bakış açısına sahip olduğunu iddia ediyor. Böylesi uluslararası bir firmada dahi mobbing olduğunun gözler önüne serilmesi önemli” dedi. Adli tıp raporunun da mobbingi doğruladığını bir kez daha hatırlatan Keskin, “Bu davanın olumlu sonuçlanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı