15/09/2010 | Yazar: KAOS GL

Fransa’da yapılan bir araştırma, eşit işlerde &cce

Eşcinsel Çalışanların Ücreti Hetero’lardan Daha Düşük  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Fransa’da yapılan bir araştırma, eşit işlerde çalışan ve aynı niteliklere sahip eşcinsellerle heteroseksüeller arasında, birincilerin aleyhine, özel sektörde yüzde 6,5, kamu sektöründe yüzde 5,5 fark olduğunu gösteriyor.
 
‘Eşit işe eşit ücret’ gibi kulağa hoş gelen sloganlara rağmen, Türkiye de dahil pek çok ‘sosyal açıdan geri kalmış’ ülkede, kadınların maaş ve ücretleri erkeklerin çok gerisinde. Yani kadınlar çalışma hayatında cinsel ayrımcılık kurbanı. Bu konuda Birleşmiş Milletler’den üniversitelere kadar pek çok çalışma ve rapor yayımlanıyor.

Ancak bir diğer cinsel ayrımcılık var ki, görmezden geliniyor. Geliniyordu, daha doğrusu. Çünkü son yıllarda ‘eşcinsellere uygulanan ücret ayrımcılığı’ araştırmalara konu olmaya başladı.

Son olarak, Evry Üniversitesi’nden iki ekonomistin yaptığı ve geçen hafta Libération gazetesinde yayımlanan bir rapora göre, Fransa’da özel sektörde çalışan eşcinsellerle heteroseksüellerin ücretleri arasında birincilerin aleyhine yüzde 6,5’luk bir fark var. Kamu sektöründe bu fark yüzde 5,5.

Lezbiyenler etkilenmiyor
Araştırmacılar Thierry Laurent ve Ferhat Mihoubi, gazeteye yaptıkları açıklamada, aynı büyüklükteki şirketlerde, aynı seviyedeki görevlerde ve aynı niteliklere sahip 904 çalışanın ücretlerini incelediklerini ve ‘açıklanamayan’ bir ücret farkıyla karşılaştıklarını söylüyorlar. Araştırmacılara göre, cinsel tercih ayrımcılığına maruz kalanlar sadece erkek eşcinseller. Lezbiyen çalışanların ücretlerinde dikkate değer bir fark söz konusu değil.

‘Görünür’ ve eğitimli eşcinseller
Ayrıca, bütün eşcinseller de bu ayrımcılıktan aynı şekilde etkilenmiyorlar. Çalışma sonuçlarına göre, yine açıklanamayan bir sebeple, genç ve eğitim seviyesi düşük eşcinsellerin ücretlerinde önemli bir fark gözlemlenmezken, çalışan eşcinselin eğitimi ve şirketteki kıdemi ne kadar yüksekse, ücret kaybı da o kadar büyük oluyor. İki ekonomist çalışan eşcinsel şirket içinde ne kadar ‘görünür’ bir görevdeyse, ücret ayrımcılığının o kadar fazla olduğunu söylüyorlar.

Sebep belki ‘yaygın homofobi’
Ayrıca, Fransa’da evli erkekler, muhtelif primler ve vergi avantajları sebebiyle, bekarlardan ortalama yüzde 4 daha yüksek ücret alıyorlar. Ve Fransa’da eşcinsel evliliği kabul edilmediği için, çalışan erkek eşcinseller bu açıdan da ayrımcılığa uğruyorlar.

Ekim 2007’de yayımlanan ve 91.000 eşcinseli kapsayan bir araştırma, ABD’de eşcinsel bir çalışanın, heteroseksüel ve evli bir çalışandan ortalama yüzde 23 daha düşük ücret aldığını göstermişti.

Fransız araştırmacılar, Fransa’daki yüzde 5,5 – 6,5 oranlarındaki farkın kamuoyundaki ‘yaygın homofobi’den kaynaklandığını düşünüyorlar. Mart 2009’da yapılan bir araştırma, özel sektörde çalışan Fransızların yüzde 28’inin bir eşcinselle aynı ortamda çalışmaktan ‘rahatsızlık duyduğunu’ gösteriyordu.
 


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
nefret