11/08/2008 | Yazar: Kaos GL

Eşcinsel erkeklerin biyolojik babalık devri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Tüm hukuki ve maddi zorluklarına rağmen, taşıyıcı anne yardımıyla biyolojik baba olma fikri ABD’li eşcinsel erkekler arasında giderek yaygınlaşıyor. Eşcinsel evliliğin Kaliforniya’da eyalet dışından gelenler için bile yasallaşması ve Massachusetts’in dört yıl önce getirdiği eşcinsel evlilik haklarını eyalet dışındakileri de kapsayacak şekilde genişletmesi üzerine, biyolojik aile olmak Amerika’daki lezbiyen ve geyler için gerçekçi bir seçenek haline geldi.

Çocuğu olan çiftler, çocuklarına daha fazla güvence sağlamak amacıyla evlenmeyi tercih ederken, klinikler ve taşıyıcı anne programları da eşcinsel erkeklerden gelen ilginin arttığını belirtiyor. 12 yıllık partneri Jeff Littlefield ile 11 Temmuz’da Hollywood’da evlenen Tommy Starling ‘Kızımızın, ebeveynlerinin evli olduğunu bilmesini istiyorduk. Bizim için çok önemli’ diyor.



Joe Travella (solda) ve eşi Brent, taşıyıcı annenin doğurduğu çocukları Paolo, Julia ve Sophia ile

Aile olmak çok pahalı

Daha önce South Carolina’da evlat edinmeye çalışan ancak eşcinsel düşmanlığıyla karşılaşan çift, Growing Generations adlı firma aracılığıyla taşıyıcı annelik yoluyla çocuk edinmeye karar vermiş. Çift, eşcinsel erkeklerin aile olmasının kolay, ucuz ve eğlenceli olmadığını söylüyor. Lezbiyen çiftler içinse biyolojik ebeveynlik eşcinsel erkeklere göre çok daha kolay bir süreç. Zira taşıyıcı anneye ihtiyaç olmadığı gibi hamile kalmak için farklı yollar da denenebiliyor. Lezbiyen çiftler neredeyse 150 bin doları (174 bin YTL) bulabilen taşıyıcı annelik masrafını ödemek ya da taşıyıcı anneyle imzalanan sözleşmenin yasal zorluklarıyla uğraşmıyor.

Growing Generations’ın kurucusu Gail Taylor, evliliğin biyolojik babaların artmasına neden olduğunu söylüyor. New Jersey’li avukat Melissa Brisman ise taşıyıcı annelik ve aynı cinsiyetten kişilerin aile olmasıyla ilgili kanunların eyalete göre değiştiğini ve yasal olarak evlenebilmenin bazı eyaletlerde işe yararken bazılarında yaramadığını anlatıyor.


Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam