22/09/2011 | Yazar: KAOS GL

‘Yurtdışından alınmış June 2006 tarihli sertifika eşcinsel evlilik yaptığını bildirmektedir. Barışta ve seferde askerliğe elverişli değildir. Karar oybirliğiyle alınmıştır.’

Eşcinsel Evlilik TSK Kayıtlarına Girdi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
“Yurtdışından alınmış June 2006 tarihli sertifika eşcinsel evlilik yaptığını bildirmektedir. Barışta ve seferde askerliğe elverişli değildir. Karar oybirliğiyle alınmıştır.” 
Bir künt zekâlı kabadayı gibi davranırsanız homoseksüelliği hastalık olarak tanımladığınız raporda eşcinsel evliliği de mis gibi tanımış olursunuz.
 
Ezgi Başaran yazdı
 
En popüler dizilerden birinde çok yakışıklı ve çok acımasız vampiri oynayan Alexander Skarsgaard kameraya doğru konuşuyor: “Bir gün çocuğum olursa öğreteceğim ilk şey; farklı olmakta özgür olduğu ve kendisinden farklı olanlara saygı göstermesi gerektiği olacak. Okul hayatı zordur, kabadayılar canınızı sıkabilir. Ama inanın geçiyor, işler iyiye doğru gidiyor.” 
***
Aynı şekilde Amerikan senatörleri... eski Playboy modeli Jenny McCarthy... Harry Potter’ı oynayan Daniel Radcliffe... Hillary Clinton... Google çalışanları... Facebook çalışanları... Ve tabii Başkan Obama... Hepsi kameraya anlattılar. Obama şöyle diyordu: “Eşcinsel olarak büyümek nasıldır bilmiyorum ama etraftan farklı olmanın ne demek olduğunu iyi bilirim. Sınıfın kabadayıları tarafından köşeye sıkıştırılmak, baskı görmek okul hayatının normal parçası değildir. Yanlıştır. Yalnız değilsiniz, sizi olduğunuz gibi seven insanlarla ve milyonlarca fırsatla dolu bir dünya var. İnanın, her geçen gün daha iyiye gidiyor...” 
***
Eşcinsel oldukları için akranlarının kabalıklarına, acımasız dayılıklarına maruz kalan, yaşları 13-16 arasında değişen sekiz gencin 2010’un sonlarında ABD’nin farklı şehirlerinde intihar etmeleri sonucu böyle bir proje başlatıldı. LGBT gençleri itilip kakıldığında, kendilerini yalnız ve berbat hissettiğinde arayabilecekleri bir acil yardım hattı oluşturuldu, bir de böyle binlerce video (25 bin adet) hazırlandı. Projenin adı; “It Gets Better... (Daha iyiye gider, düzelir manasında)” 
***
Bize gelince... İyiye mi gider, düzelir mi anlamak için kimin itip kaktığına bakmak lazım. Hemen bakalım: İstanbul Bienali. Antrepo 5. Üst Kat. Sanatçı Kutluğ Ataman’ın “askerliğe elverişsizdir” heyet raporu. Tarih 01.12.2010, yani geçen sene, sanatçı 50 yaşındayken almış bu raporu. İnceleyelim... 
Ataman şöyle tarif ediliyor: “Mizacı sakin, sosyabilitesi saygılı, konuşma efemine, mimik ve jestleri efemine, algı tabii, bilinç açık, düşünce akışı normal olup, düşünce içeriğinde kadınlara ilgi duymama, erkeklere ilgi duyma gibi düşünceler ön plandadır.” 
***
Hani diyor ya, sanatçılar, siyasetçiler, Google’cılar... Size kabadayılık yapan arkadaşlarınıza aldırış etmeyin gençler, sizi olduğunuz gibi seven insan çok diye... Bizim hikâyede, Kutluğ Ataman’a verilen küçültücü raporun da temsil ettiği gibi, baş kabadayı rolünde ordu vardır, devlet vardır. Değişmez. 
***
Efemine diye hal-tavır değerlendirir, homoseksüalite diye ‘hastalık’ tanısı koyar. Beşikten mezara gölge gibi peşimizde dolaşır, işimizi illa düşürtür ve her işimiz düştüğünde de ensemize patlatır. 
***
Fakat okul yıllarınızdan hatırlayacaksınız... Etrafta Tazmanya canavarı gibi dolaşan, kaleminizi kıran, kolanızı içip defterinize tüküren, size olmadık isimler takan ‘kabadayı’ tipler aslında sınıfın en künt zekâlılarıdır. Ve sıklıkla hata yaparlar. Kutluğ Ataman’ın raporuna dönelim. 
***
Şu cümlelerle nihayete varıyor: “Yurtdışından alınmış June 2006 tarihli sertifika eşcinsel evlilik yaptığını bildirmektedir. Barışta ve seferde askerliğe elverişli değildir. Karar oybirliğiyle alınmıştır.” 
***
Hayatın, dünyanın ve evrensel insan hakları normlarının bu kadar gerisinde kalırsanız, yani bir künt zekâlı kabadayı gibi davranırsanız homoseksüelliği hastalık olarak tanımladığınız raporda eşcinsel evliliği de mis gibi tanımış olursunuz. Evet, sayın vatandaşlar... Eşcinsel evlilik kavramı TSK kayıtlarına girmiş bulunuyor. Bu da Ataman’ın büyük kabadayıya naniği olsun! Bazen, “It gets better!” Not: It Gets Better videolarını izlemek için: www.itgetsbetter.org (Radikal)
 
 

Etiketler: insan hakları, askerlik
İstihdam