09/10/2023 | Yazar: Damla Umut Uzun

ABD'den gazeteci Josh Kruger, geçtiğimiz hafta evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Polis olayı araştırıyor.

Eşcinsel gazeteci öldürüldü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ABD Philadelphia’da yaşayan gazeteci ve LGBTİ+ hakları savunucusu Josh Kruger, 2 Ekim pazartesi günü evinde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. Olayla ilgili henüz kimse tutuklanmadı ancak bir şüpheli hakkında tutuklama emri çıktı.

Kruger, The Philadelphia Inquirer ve The Philadelphia Citizen gibi yayın organlarında uzun dönem gazetecilik yapmıştı. Ayrıca Philadelphia valisi ile evsizlere yönelik hizmetler konusunda da çalışmıştı.

Bölge Savcısı Larry Krasner'ın açıklamasına göre Kruger, bir topluluk savunucusu olarak evsizlik, bağımlılık ile yaşayanlar ve LGBTQ+ topluluğu üyeleri de dahil olmak üzere toplumun en dezavantajlı kesimlerini desteklemeye odaklanan çalışmalar yürütüyordu.

Krasner yaptığı açıklamada, “Madde kullanımı bozukluğu ve evsizlikten kurtulma yolculuğunu yazan eşcinsel bir yazar olan Josh'un Evsiz Hizmetleri Ofisi'nin sözcüsü olarak Kenney yönetimine katıldığını görmek cesaret vericiydi” dedi ve ekledi:

“Tüm cinayetlerde olduğu gibi, sorumlu kişi veya kişilerin mahkemede hesap vermesini sağlamak amacıyla Philadelphia Polisi ile yakın temas halinde olacağız.”

Kruger'in ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor.


Etiketler: medya, yaşam, dünyadan
İstihdam