09/04/2012 | Yazar: Kaos GL

İtalya’daki Katolik siyasi grup ‘İsa’nın Milisleri’, yeni eşcinsel temalı ‘Sizin Kadar İyi’ filminin boykot edilmesini talep etti.

Eşcinsel İçerikli Filme Boykot Çağrısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İtalya’daki Katolik siyasi grup “İsa’nın Milisleri”, yeni eşcinsel temalı “Sizin Kadar İyi” filminin boykot edilmesini talep etti.
Kendilerini Militia Christi (İsa’nın Milisi) diye adlandıran İtalyan siyasi grup, yeni eşcinsel içerikli bir filmin boykot edilmesini istiyor.
 
Mariano Lamberti tarafından yönetilen Good As You (Sizin Kadar İyi) adlı film grup tarafından, yazarın iki erkeğin arasındaki birlikteliği bir erkek ve kadın arasındaki birlikteliğe eşitlemek istemesinden dolayı, eşcinselliğin uygunsuz ve terbiyesizce bir temsili olarak tanımlandı.
 
Good As You altmış İtalyan sinema salonunda yayınlanmaya başlayacak ve Militia Christi, filmi yayınlayacak olan bütün sinema salonlarının sahiplerine ve filmin başrolü Lorenzo Balducci’ye boykot istekleri hakkında mektup yolladı.
 
Şu an Militia Christi tarafından, haftanın başında Palermo, Sicilya’da olan gala dahil, bütün İtalya’da film karşıtı protestolar gerçekleşmekte.
 
Film ise gey ve lezbiyen çiftlerin günlük hayat mücadeleleri hakkında dört farklı hikayeden oluşan bir komedi.
 
İtalya’daki Katolik Kilisesi’nin LGBT haklarına karşı uzun bir tarihi var ve Kilise açık bir şekilde eşcinsel evliliklerine karşı durmakta. Zaten Luchino Visconti ve Pier Paulo Pasolini gibi yönetmenler sayılmazsa ülkenin eşcinsel dostu ve LGBT temalı filmlerle uzun bir geçmişi yok.
 
Ülkenin LGBT hayatı hakkında filmler yapan en ünlü yönetmenlerinden biri ise, Roma’da yaşayan bir Türkiyeli olan Ferzan Öztepek, Hamam ve His Secret Life[1] gibi meşhur eşcinsel temalı filmleri yöneten de o. Geçmişte İtalya’da çekilen LGBT içerikli filmler arasında 1966 yapımı La Fuga[2], 1968 yapımı Teorema[3]ve 1969’da Federico Fellini tarafından yönetilen Satyricon var.
 
Christopher Brocklebank/pinknews.co.uk
Çeviri: Uğur Cengiz/PembeHayat.Org
 

[1] Onun Gizli Hayatı
[2] İtalyanca, Kaçış
[3] İtalyanca, Teorem

Etiketler: kültür sanat
İstihdam