11/06/2015 | Yazar: Ömer Akpınar

Nefret medyasının hedef göstermesi sonucu kapılarını kapatan Zorlu Performans Sanatları Merkezi yerine Boğaziçi Üniversitesi koroya ev sahipliği yapacak.

Boston Eşcinsel Erkek Korosu, İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü’nden 1 gün önce, 27 Haziran’da gerçekleşecek konseri için mekân arayışını tamamladı. Nefret medyasının hedef göstermesi sonucu kapılarını kapatan Zorlu Performans Sanatları Merkezi yerine Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ Çalışmaları Kulübü'nün etkinliği olarak Boğaziçi Üniversitesi koroya ev sahipliği yapacak.
 
ABD’nin önde gelen eşcinsel korolarından Boston Eşcinsel Erkek Korosu’nun İstanbul konseri, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) Onur Yürüyüşü’nden bir gün önce, 27 Haziran’da Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs’te gerçekleşecek. 
 
Eşcinsel korosundan halk konseri
 
Boston Eşcinsel Erkek Korosu’nun İstanbul konseri, 27 Haziran Cumartesi günü saat 18:30’da herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak yapılacak. 1,500 kişilik oturma alanının oluşturulacağı konserde yer bulamayanlar için bir ses sistemi kurulacak. 
 
Orta Doğu turu kapsamınca önce İsrail’i, ardındansa Türkiye’yi ziyaret edecek koro, üniversitenin LGBTİ Çalışmaları Kulübü’nün çabaları sayesinde Boğaziçi Üniversitesi’nde ağırlanacak.  
 
“Yasakçı zihinlerin baskısı karşısında her zaman özgürlük kazanacak”
 
Vahdet gazetesinin “Sapıklık Kol Geziyor” başlıklı haberiyle koroyu, Zorlu Holding’i ve Kaos GL Derneği’ni hedef göstermesi üzerine Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ Çalışmaları Kulübü bir basın açıklaması yayınlamış, konserin iptal edilmesi halinde üniversite kapılarının koroya her zaman açık olduğunu belirtmişti: 
 
“Herkesin cinsel yönelimini, cinsiyet kimliğini özgürce yaşayabileceği yarınlar diliyoruz. Ayrımcı, nefret dolu, YASAKÇI zihinlerin baskısı karşısında her zaman özgürlük kazanacaktır.”
 
Konserin bilet satışlarını yürüten Biletix ise, satışların iptal edildiğinin kesinleşmesiyle birlikte bilet ücretlerini iade etmeye başladı.  

Etiketler: kültür sanat
İstihdam