30/03/2022 | Yazar: Selma Koçak

“Eşcinsel” olduğunu düşünen homofobikler tarafından barınağa bırakılan sevimli köpeği gey bir çift sahiplendi ve her şey yoluna girdi.

‘Eşcinsel olduğu için’ acımasızca terk edilen köpek, gey çift sayesinde ömürlük yuvasını buldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Geçen hafta sosyal medya kullanıcıları, ABD Kuzey Carolina’da bir barınağa terk edilen Fezco adlı köpeğin hikâyesi için gözyaşı döktü. Barınaktan yapılan açıklamaya göre Fezco’nun önceki sahipleri, köpeğin bir başka erkek köpeğe kerkindiği için eşcinsel olduğu sonuca vardı ve yavruyu terk etti.

Ama hikâye mutlu sonla bitti. Stanly County Hayvan Koruma Hizmetleri 22 Mart Salı günü Facebook üzerinden Fezco’nun kendisini seven insanlarla yaşayabileceği yeni bir yuvası olduğunu ve adının da değiştirildiğini duyurdu.

Köpeğin yeni ailesi Steve Nichols ve partneri John, yerel bir haber kaynağı olan WCCB Charlotte’a, hayatları boyunca LGBTİ+ karşıtı “bağnazlık ve cehalet” ile baş etmek zorunda kaldıkları için köpeğin hikâyesi ile hemen empati kurabildiklerini anlattı:

“Biz, bu tür bağnazlık ve cehalete maruz kaldık hayatımız boyunca ve her zaman yapabileceğimiz bir şey olmadı maalesef” diyor Nichols. “Birbirimize baktık ve ‘Bu konuda yapabileceğimiz bir şey var’ dedik.”

Bir köpeği terk etmek için “bu kadar aptalca bir neden” karşısında “eşcinsel köpeğin sevgi dolu eşcinsel bir aile tarafından sahiplenilmesinin” mantıklı olabileceğini düşündüklerini ekliyorlar.

Ayrıca Nichols ve partneri, İrlandalı eşcinsel şair ve oyun yazarı Oscar Wilde’dan esinlenerek köpeğin adını Oscar olarak değiştirmeye karar.

Veteriner hekim William Pressly ise Oscar’ı önceki sahipleri tarafından çok iyi bakılmadığını ve gelişebilmesi için daha fazla tıbbi desteğe ihtiyacı olacağına dikkat çekti.

Veteriner hekim, hayvanların “ömürlük bir yol arkadaşı” olduğuna işaret ederek insanları herhangi bir hayvanla birlikte yaşamaya karar vermeden önce daha düşünceli davranmaya çağırdı.


Etiketler: yaşam, aile, dünyadan
İstihdam