12/05/2011 | Yazar: KAOS GL

Avrupa Koruyucu Aile Koordinatörü Belçikalı Krista

Eşcinseller de Koruyucu Aile Olabilir Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Avrupa Koruyucu Aile Koordinatörü Belçikalı Krista Telemans, "Aynı cinsten olan çiftler bile koruyucu aile olabilir, yeter ki kriterleri uysun"
 
Avrupa Koruyucu Aile Koordinatörü Belçikalı Krista Telemans, ekonomik yapısı uygun, yeterli eğitim almış, sosyo-kültürel yapısı müsait olan her çiftin koruyucu aile olabileceğini belirterek, "Aynı cinsten olan çiftler bile koruyucu aile olabilir, yeter ki kriterleri uysun" dedi.

Koruyucu Aile ve Sosyal Hizmet Uzmanları Dernekleri tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek olan 1'inci Ulusal Koruyucu Aile Çalıştayı Pamukkale Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde başladı. Çalıştayın ilk günü Avrupa Koruyucu Aile Koordinatörü Belçikalı Krista Telemans, 'Avrupa'da koruyucu aile hizmet modelinin işleyişi ve uygulamalar', Uzman Pedagog Haluk Kaya, 'Almanya'da uygulanan koruyucu aile ve çocuk koruma hizmetleri' konusunda sunum yaptı. Çalıştayda düzenlenen iki oturumda, koruyucu aile hizmetlerinin durum analizi, sorunlar ve uygulamada karşılaşılan sıkıntılarla ilgili görüşler belirtildi.

Çalıştayın ilk oturumunda konuşan Avrupa Koruyucu Aile Koordinatörü Krista Telemans, sıradan çiftlerin koruyucu aile olamadığını, çiftlerin eğitim, ekonomik ve sosyo-kültürel yapılarının iyi olması gerektiğini belirtti. Avrupa'da sivil toplum örgütlerinin koruyucu aile sistemindeki etkisi ve katkısının çok büyük olduğunu vurgulayan Telemans, "Belçika'da son zamanda ayaklanmalar oldu. Bu ayaklanmaların nedeni çocuklara karşı yapılan cinsel tacizler ve istismarlar. Ayaklanmalarda koruyucu aileliğin gündeme gelmemesi, konunun Avrupa'da ne denli iyi yürütüldüğünün göstergesidir. Koruyucu aileler sürekli gözetim altında tutuluyor. Ailenin çocuğu koruyamayacağı konusunda uzmanlar küçük bir izlenim alsa, hemen çocuk o aileden alınıyor" diye konuştu.

0-6 yaş arası çocukların koruyucu ailelere verilmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Krista Telemans, insandaki karakter gelişiminin bu çağda oluştuğunu belirtti. Telemans, "Koruyucu ailelik konusunda ön yargılı olmamak lazım. Ekonomik yapısı uygun, iyi eğitim almış, daha önce suç işlememiş, cezaevine girmemiş, sosyo-kültürel yapısı uygun çiftler koruyucu aile olabilir. Hatta aynı cinsten olan çiftler bile koruyucu aile olabilir, yeter ki kriterleri uysun" dedi.


Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam