02/04/2007 | Yazar: Kaos GL

Ünlü Amerikan eşcinsel dergisi Out, bu ayki kapağını ‘Çirkin Betty’e ayırdı. Tüm dünyada şaşırtıcı bir ilgi toplayan pembe dizi ‘Çirkin Betty’, eşcinsellerin de gözdesi.

Eşcinseller onu çok seviyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ünlü Amerikan eşcinsel dergisi Out, bu ayki kapağını ‘Çirkin Betty’e ayırdı. Tüm dünyada şaşırtıcı bir ilgi toplayan pembe dizi ‘Çirkin Betty’, eşcinsellerin de gözdesi.

KAOS GL

Çirkin Betty'nin Amerika'daki en büyük hayranları eşcinseller. Ünlü Amerikan eşcinsel dergisi Out da bu ayki kapağını Çirkin Betty'ye ayırarak, diziye tam destek verdi. Çünkü dizide bazı eşcinsel temaların sempatikçe ele alınması gözlerden kaçmıyor. Üstelik eşcinsellik, sadece 'moda' çerçevesi içinde kalmıyor, tüm öykünün anlatılış biçimine yansıyor. Betty'nin küçük yeğeni Justin de eşcinsel tavırlarıyla dikkat çekiyor. 13 yaşındaki Justin'in dizide gay olup olmadığı açıklanmıyor. Ancak sürekli Mode dergisini okuyan ve Fashion TV izleyen Justin'in tüm davranışları, onun eşcinsel olduğu kanısının oluşmasına neden oluyor. Eğer Justin'in gay olduğu netlik kazanırsa, Amerikan televizyonlarında prime time'da ilk kez bu kadar ufak yaşta bir çocuk eşcinsel rolünü canlandırmış olacak.

Bu duruma, ülkedeki muhafazakâr kesim tepki gösteriyor. Eşcinsellerin Betty'yi desteklemelerinin bir diğer nedeni ise kendine olan güveni. Dizi her hafta seyirciye aynı mesajı veriyor: "Güzel ya da çirkin, eşcinsel ya da heteroseksüel fark etmez, kimse kimseden daha üstün değildir."



Çirkin ördek yavrusu Betty

Türkiye’de Kanal D’de yayınlanan Çılgın Betty’nin konusu ise şöyle: Bety, çok sevimli ve zeki bir kızdır. Ancak dış görünüşünün o kadar da etkileyici olduğu söylenemez. Ailesi, Bety’nin çok iyi bir eğitim görmesini sağlar. Bety, ekonomiden mezun olur ve finans üzerine mastır yapar. Ve artık iş hayatına hazırdır. Dış görünüşünü dert etmeyen Bety, başarılı eğitimin tüm kapıları açtığını düşünür. Ancak hayal kırıklığına uğrayacaktır. Birçok iş yerinden reddedildikten sonra çok büyük bir şirkette sekreter olarak çalışmaya başlar. Şirketin iki ortağından biri ölünce, iki ortağın oğlu Fernando ve Ariel arasında rekabet olur. Fernando, kız arkadaşını Marcia’nın verdiği bir oy farkla şirket başkanlığı koltuğuna oturur. Ancak Ariel onu koltuğundan etmeye kararlıdır. Fernando kendine yeni bir asistan aramaktadır. Ancak kız arkadaşının baskısı yüzünden güzel bir sekreter ile çalışamamaktadır. Bu nedenle seçimini Bety’den yana yapar. Bety ise yeni patronuna sırılsıklam aşık olur. Ancak Fernando gibi bir adamın, çirkin Bety’den etkilenme ihtimali var mıdır?

Kaynak: Eşcinsel Türkiye, 1 Nisan 2007


Etiketler: medya
İstihdam