09/10/2007 | Yazar: Kaos GL

Ferzan Özpetek yakında çekimlerine başlayacağı ‘Mükemmel Bir Gün’ (Un Giorno Perfetto) adlı filminin senaryosunda yer alan eşcinsel karakterini kadın olarak değiştirdiğini söyledi. Özpetek geçmiş filmlerinde sürekli eşcinsellikle ilgili bir şeyler olmasından dolayı böyle bir değişikliğe gidildiğini belirtti. Film Melania G. Mazzucco’nun aynı adlı kitabından uyarlama.

Eşcinsellerden sıkıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ferzan Özpetek yakında çekimlerine başlayacağı ‘Mükemmel Bir Gün’ (Un Giorno Perfetto) adlı filminin senaryosunda yer alan eşcinsel karakterini kadın olarak değiştirdiğini söyledi. Özpetek geçmiş filmlerinde sürekli eşcinsellikle ilgili bir şeyler olmasından dolayı böyle bir değişikliğe gidildiğini belirtti. Film Melania G. Mazzucco’nun aynı adlı kitabından uyarlama.

KAOS GL

‘Bir Ömür Yetmez’ adlı filminin İspanya’da gösterime girecek olması sebebiyle başkent Madrid’e gelen yönetmen Ferzan Özpetek, ‘Şimdi Türküm demek hoşuma gidiyor’ dedi. Ünlü yönetmen başarısının en temel sebebini ‘Türkiye beni iyi besledi’ diye açıkladı.

30 yıla yakın zamandır Roma’da yaşayan ve İtalyan vatandaşlığı da bulunan Özpetek, ‘Geçmişte hep İtalyan tarafım ön plana çıkartıldı. Şimdi Türküm demek hoşuma gidiyor. Bir proje olunca Türkiye’yi temsil etmekten zevk alıyorum. İlk başlarda herkes biliyor, Türkiye’den destek almadım ama yine de şimdi temsil etmek hoşuma gidiyor’ diye konuştu.

Başarısının en temel sebebini ‘Türkiye beni iyi besledi’ diye açıklayan ünlü yönetmen, ‘Sadece ben değil Fatih Akın da böyle. Almanya’da doğdu ama Türklerden beslenen biri. En büyük tebrik; hayranınız olan birisinin yanınıza gelerek (Sizi çok beğeniyorum ve doğduğunuz ülkeyi gidip görmek istiyorum) demesi. Bundan büyük haz duyuyorum’ dedi.

‘Türkiye’nin son yıllarda Avrupa’da çok gündemde olmasından dolayı çevresindeki insanların da bilip bilmeden Türkiye hakkında yorumlar yapmaya başlamasına sinirlendiğini’ anlatan Özpetek, ‘Ben Türkiye hakkında laf söyleyebilirim ama başkası söylerse kızıyorum’ diye konuştu.

Geçen 10 yılda 6 film çeken Özpetek, ‘Artık İtalya’da Özpetek filmi diye bir olgu var. Bir film gördüklerinde bu Özpetek filmi stilinde diyebiliyor. Sinemaya farkında olmadan getirdiğim yenilikler var’ değerlendirmesinde bulundu.

Eşcinsel karakteri kadına çevirdim

22 Ekimde yazar Melania G. Mazzucco’nun ‘Mükemmel Bir Gün’ (Un Giorno Perfetto) adlı kitabından uyarlanan yeni filminin çekimlerine başlayacak olan Özpetek, senaryosu çok zor olduğundan dolayı birçok yönetmenin çekmekten kaçındığı filmi yapmak istemesine rağmen şimdiden ‘içinin rahat olmadığını’ söyledi. Film için, ‘İtalya’nın güncel olarak çok yaşadığı bir konu. Umutsuz bir film’ diyen ünlü yönetmen, geçmiş filmlerinde sürekli eşcinsellikle ilgili bir şeyler olmasından dolayı bu filmin senaryosunda yer alan eşcinsel karakterini kadın olarak değiştirdiğini ifade etti.

Özpetek, başrollerini İsabella Ferrari ve Valerio Mastandrea’nın paylaştığı, İtalyan devlet televizyonu RAİ’nin de destek verdiği filmin, ‘yine de küçük bir umut bırakarak biteceğini’ kaydetti.

Özpetek ayrıca, yönetmenliğe başladığından bu yana çekmek istediği ‘Anadolu Çiçeği’ni gelecek yaz çekeceğini açıkladı. Doğu Anadolu Bölgesi’nde çekilecek film İtalyan-Türk yapımı olmasına rağmen ilk kez Özpetek, Amerikan firmalarıyla da çalışacak.

İsmini henüz açıklamak istemediği Amerikalı çok ünlü bir kadın oyuncuya başrol vereceği ‘Anadolu Çiçeği’ ile ilgili olarak Özpetek, ‘Yönetmen olarak yapmak istediğim ilk projemdi. Ancak Anadolu Çiçeği’ni geçmişte çeksem yanlış anlaşılacaktı. Ama artık açık olan bazı şeyleri görmeliyiz. Kör olmamak lazım’ değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA, NTV, 8 Ekim 2007

* Konuyla ilgili haberler:

[[Eşcinsellerden sıkıldı]]

[[‘Seyirci alışsın istedim’]]

[[Özpetek filmlerinin cazibesi]]

[[Ferzan Özpetek de yürüdü]]

[[Özpetek: ‘Eşcinseller arası birliktelik yasallaştırılsın’]]


Etiketler: kültür sanat
İstihdam