26/07/2008 | Yazar: Kaos GL

Mayıs ayında kurulan Lambda Aile Grubu toplantılarını şimdilik yedi ailenin katılımıyla sürdürüyor.

Mayıs ayında kurulan Lambda Aile Grubu toplantılarını şimdilik yedi ailenin katılımıyla sürdürüyor. Babalar, kardeşler ve annelerden oluşan aile grubunun kaygısı ortak: ‘Ayrımcılık ve şiddet yaşamasınlar’ Taraf gazetesi’nden Ayça Örer’in haberi.

Lambdaistanbul Aile Grubu, Ahmet Yıldız cinayetinin ardından bir mektup yazarak, ‘Biz çocukları eşcinsel, biseksüel, travesti ve transseksüel olan bir grup ebeveyniz ve diliyoruz ki, bu topraklarda cinsel yönelimi ve cinsiyet kimliği ne olursa olsun, insanlara yöneltilen şiddet artık son bulsun’ dedi ve bu çıkışla da adını duyurdu.

Lambdaistanbul Aile Grubu mayıs ayında, bireylerin aileleri ile, cinsel kimliklerini paylaşma süreçlerinde yaşadıkları sıkıntılar üzerine çalışan Metehan Ö’nün çağrısıyla kuruldu. Üyeleri ise Lambdaistanbul’un kapatılma davası sürecinde, ilk kez kendilerini bir ‘grup’ olarak tanımlayıp, cumartesi günleri düzenli olarak buluşmaya başladı. Benzer durumlardaki ebeveynlere ulaşarak, onların yaşadığı sıkıntıları çözmeye yardımcı olmak için kurulan grubun buluşmalarına bugün en az yedi aile katılıyor.

Sen Benim Çocuğumsun

Bu gruba mensup ailelerle çocuklarının yüzleşme hikâyeleri başka başka olsa da, en sonunda gelinen nokta hep aynı: ‘Kim olursan ol önce benim çocuğumsun.’ Bunu söyleyen ailelerle çocukların arasındaki sıkıntılar ise hızla aşılıyor.

15 yaşında ‘Ben senin gibi hissediyorum, kız gibiyim’ itirafıyla, oğlunu geçmişte bırakıp yeni kızını kabullenen Pınar’ın hikâyesi, birçok aileye örnek olacak cinsten. ‘Hâlâ oğlumun yasını tutuyorum, geceleri eski fotoğraflarını öpüp öpüp koynuma koyuyorum’ diyen Pınar, şimdi çocuğuna, ameliyat öncesi sürecinde destek oluyor. Yalnız kalmak istemediği ve kendini kötü hissettiği için, Lambdaistanbul’u o bulmuş. O çocuğundan daha ilgili, bir an önce bilinçlenmek istiyor. Pınar, ‘İki arada bir derede kalmamalı çocuğum’ diyor ve ekliyor: ‘Çünkü can çekişiyor, görüyorum.’


Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam