04/02/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Londra’da eşcinsellere yönelik bir dil okulu, öğrencilerine internet üzerinden diğer eşcinsellerle tanışırken ihtiyaç duyabilecekleri bir dili de öğretiyor.

Eşcinsellere Yönelik Dil Okulu İnternet Üzerinden Tanışmayı Öğretiyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Rainbow School of English, Londra’da eşcinsellere yönelik bir dil okulu. Okulda öğretmenlerin büyük bir kısmı eşcinsel, ayrıca öğrencilerin Londra’nın eşcinsel hayatını tanıması için etkinlikler düzenleniyor.
 
Pembe sermayeye hizmet eden bir para tuzağı mı, yoksa eşcinsel öğrencilerin kendilerini güvende hissedip eğitimden daha iyi bir şekilde yararlanmalarını sağlayan bir imkân mı tartışılır ancak bu okulun diğerlerinde olmayan bir dersi var: İnternet üzerinden tanışırken eşcinsellerin kullandığı dil.
 
AP?
Eşcinsel bir öğretmen tarafından verilen seçmeli ders, internet üzerinden diğer eşcinsellerle tanışmak isteyen eşcinsellerin karşılaşabilecekleri dil ve kısaltmalara odaklanıyor.
 
Okul müdürü Jamie Elliott, anadili İngilizce olmayanlar için anlaşılmaz hale gelebilen internet diline hâkim olmamanın ateşli bir geceye mal olabileceğini belirtiyor. “Her yıl binlerce eşcinsel dil öğrenmek için İngiltere’ye geliyor,” diyen Elliott ekliyor: “Ancak bu zamana kadar diğer öğrencilerin de eşcinsel olduğundan emin oldukları bir dil okulu seçme şansları yoktu.” 
 
Elliott, Kaos GL okurları için tüm kurslarda yüzde 10'luk bir indirim yapacaklarını ekliyor. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam