06/04/2009 | Yazar: Kaos GL

Kartal’da bir kuyuda bulunan üç cesedin arkasında kurbanlarını eşcinsellerden seçen bir seri katil çıktı.

Kartal’da bir kuyuda bulunan üç cesedin arkasında kurbanlarını eşcinsellerden seçen bir seri katil çıktı. Yakalanan katil üç kişiyi daha öldürdüğünü itiraf etti.
İstanbul Kartal’da iki ayda altı kişiyi öldürüp üçünün cesedini bir su kuyusuna attığı iddia edilen Özkan Zengin hakkında, üç kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle üç kez müebbet hapis cezası istendi.
Geçen ağustosta eski bir çimento fabrikasına ait su kuyusunda üç kişinin cesedi bulundu. Olayla ilgili olarak korku filmlerine taş çıkartacak cinayetleri işlediği iddia edilen ve Türkiye’nin 12. seri katili olduğu belirtilen Özkan Zengin bir süre sonra gözaltına alındı.
28 mayısta pizza ustası Mehmet Naci Zeyrek’i (30), 27 haziranda pastane çalışanı Ercan Coşkun’u, 19 temmuzda inşaat işçisi Yaşar Mızrak’ı (44), 28 temmuzda ise öğretmen Enes Arıcı’yı (25) boğazını keserek öldürdükten sonra su kuyusuna attığını itiraf eden Özkan Zengin’in, Aziz Taşdemir ile Tarık Güzeller’i de öldürdüğünü söylediği öne sürüldü.
Zengin’in, birlikte olduğunu iddia ettiği kurbanlarını öldürdükten sonra değerli eşyalarını aldığı ortaya çıktı.

Kurbanla sahilde tanıştı

Zanlı hakkında Kartal Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianameye göre; zanlı Özkan Zengin, bilinen ilk kurbanı Mehmet Naci Zeyrek’le Kartal’daki bir parkta tanıştı. İçki içen ikili, Zeyrek’in eşcinsel olduğunu ve ilişkiye girmek istediğini söylemesi üzerine çimento fabrikasına ait ağaçlık alana gitti ve burada birlikte oldu. Ancak Zengin, günah işlediğini düşünerek Zeyrek’in boğazını bıçakla kesti. Ölmediğini anlayınca da yerden aldığı taşı kafasına vurarak öldürdüğü Zeyrek’i üzerindeki kimlik ve telefonu aldıktan sonra foseptik çukuruna attı.
Özkan Zengin, bu olaydan bir buçuk ay sonra Kavacık’taki iş yerinden çıkarak Kartal sahile gitti ve Yaşar Mızrak’la tanıştı. İkili bir süre konuştuktan sonra ilişkiye girmeye karar verdi. Bunun üzerine Zengin, Mızrak’ı bir önceki cinayeti işlediği çimento fabrikasına ait ağaçlık araziye götürdü. Zanlı, Mızrak’ı ilişkiye girmek için arkasını dönüp pantolonunu çıkartacağı sırada bıçakla boğazını keserek öldürdü ve foseptik çukuruna attı.
Zanlı Özkan Zengin, bu olaydan yaklaşık on gün sonra yine sahilde alkol alırken Enes Arıcı ile tanıştı. Zengin, sohbetleri sırasında Arıcı’nın eşcinsel olduğunu ve ilişkiye girmek istediğini söylemesi üzerine, daha önceki olaylardan duyduğu nefret ve kızgınlıkla genç adamı öldürmeye karar verdi. Zengin, önceki maktulleri de götürmüş olduğu ağaçlık alanda Arıcı’nın boğazını kesti. Ancak ölmemesi üzerine genç adamı çukurun içerisine atarak diri diri öldürdü.

Hırsızlıktan da yargılanacak

İddianamede, Özkan Zengin hakkında, ‘kasten adam öldürmek’ suçundan müebbet hapis cezası istendi. Bu eylemi üç kez gerçekleştirdiği için müebbet hapis cezasının da üç kez uygulanması istendi. Savcılık ayrıca, Zanlı hakkında ‘hırsızlık’ suçundan da beş yıla kadar hapis cezası isterken, bu maddenin de iki kez uygulanmasını istedi.

Konuyla ilgili haberler:
Kuyudan iki eşcinsel cesedi çıktı: birine AKP birine de CHP rozeti takılsın!
‘Zayıf’, ‘narin’ ve ‘kibar’ 5 erkek öldürüldü!

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam