27/12/2021 | Yazar: Kaos GL

Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği’nin sosyal medyada yayımladığı “1 SORU - 1 CEVAP serisi”nin altıncı sorusunu Doç. Dr. Zeynep Tüzün yanıtlıyor.

“Eşcinselliğin, biseksüelliğin ya da translığın muhakkak bir travmatik deneyimle ortaya çıktığı inancı doğru değil” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ aile ve yakınlarıyla dayanışma amacıyla kurulan Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği’nin (GALADER) sosyal medyada yayımladığı “1 SORU - 1 CEVAP serisi”nin altıncı videosunda “Çocuklukta cinsel istismara maruz kalmak LGBTİ+ olmaya sebep olur mu” sorusunu Doç. Dr. Zeynep Tüzün yanıtlıyor.

Tüzün videoda şunları söylüyor:

“Çocukluk cinsel istismarı çocuk haklarının ağır bir ihlalidir. Dünyanın her sosya ekonomik grubunda, sokakta, evde, ailede görülebilen bir gerçeklik. Sanıldığı gibi çocuğun tanımadığı değil tanıdığı biri tarafından da yapıldığın görmekteyiz. Çocukluk dönemi cinsel istismarının, çocukluk ve erişkin dönemde çeşitli ruhsal sorunlara yol açtığı bilinmekte. Ancak eşcinselliğin, biseksüelliğin ya da translığın normal olmadığı ve muhakkak bir travmatik deneyimle ortaya çıktığı inancı doğru değil. Yapılan klinik çalışmalar gösteriyor ki  çocuklukta cinsel istismara maruz kalmanın ileriki hayatta LGBTİ+ olmakla ilgili bir nedensellik bağı bulunamamıştır.”

 


Etiketler: insan hakları, yaşam, aile
İstihdam