04/06/2015 | Yazar: Melahat D

ESHİD: Seçim sürecinde yaşanan ayrımcılığın raporlarını tutun ve bizle paylaşın.

ESHİD seçim sürecinde ayrımcılığı raporlamaya çağırıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
ESHİD: Seçim sürecinde yaşanan ayrımcılığın raporlarını tutun ve bizle paylaşın.
 
Eşit Haklar İçin İzleme Derneği (ESHİD) 31 Mayıs Pazar günü Ankara’da insan hakları alanında çalışan sivil toplum örgütleri ile bir araya geldi.
 
İnsan Hakları Derneği’nde gerçekleşen, Kaos GL’nin de yer aldığı buluşmada ESHİD adına Çiğdem Sever, geçmiş yıllardaki seçim gözlem faaliyetlerini, raporlarını paylaştı. Sever, 7 Haziran genel seçimlerinde tüm yurttaşları demokratik seçim sürecinde gözetim hakkını kullanmaya çağırdı, herhangi bir parti adına okullarda veya sandık başlarında görevli alınmasa da, bağımsız seçim gözlemcisi olarak seçme ve seçilme hakkının herkes için gerçekleşmesine katkı sunmanın önemini vurguladı.
 
Ayrımcılık olduğunda Ayrımcılık Başvuru Formu doldurabilir
 
Seçim sürecinde herhangi bir ayrımcılıkla karşılanması halinde tutanak tutturmanın önemini vurgulayan Sever, bu süreçteki ayrımcılığı ve ayrımcılık biçimlerini raporlayabilmek ve görünür kılabilmek için hazırladıkları ‘Seçme ve seçilme hakkı ihlalleri ve ayrımcılık başvuru formu’nu paylaştı. Yurttaşların cinsel yönelim ve cinsiyet kimlikleri nedeniyle oy kullanmasının engellenmesi, zorlaştırılması, yönlendirilmesi, şiddete maruz kalınması halinde formu doldurup esithaklar@gmail.com mail adresine, Kamer Hatun Mah. Hamalbaşı Cad. No: 22-9 Beyoğlu İstanbul posta adresine gönderebileceklerini belirtti. Sandık görevlilerince ayrımcılık gözlemlenmesi halinde ise Oy Verme İşlemi İzleme Formunun doldurulup gönderilebileceğini paylaştı.
 
Bağımsız Seçim Gözlemcileri İçin Rehber ve  Şikayet Formları: http://www.esithaklar.org/rehberimiz-hazir-secimlerde-demokratik-gozetim-hakkimizi-kullaniyoruz/
 
Eşit Haklar İçin İzleme Derneği (ESHİD) nedir?
 
ESHİD, 2010 yılında kuruldu. İnsan hak ve özgürlüklerinin herkes için tanınması ve eşit fırsatlarla sağlanmasını hedefliyor. ESHİD’in yegane çalışma alanı; ayrımcılığın önlenmesi, insan hakları ve farklılıklara saygının geliştirilmesi ve demokratik bir toplumun yaratılması için izleme ve raporlama çalışmaları yapmak.
 
ESHİD, hak ihlallerinin ve ayrımcılığın önlenmesi için, savunuculuk yapan sivil örgütlerle birlikte ve dayanışma içinde hareket ediyor. Sivil toplum örgütleri arasında ortak çalışma alanları yaratmaya ve bilgi paylaşım ağının güçlenmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.
 
Bağımsız Gözlemci olmak için kayıt linki : http://www.esithaklar.org/ayrimciliga-goz-yummayin-esitlik-gozlemcisi-olun/ 

Etiketler: yaşam, siyaset
nefret