16/02/2024 | Yazar: Kaos GL

Yunanistan’da aynı cinsiyetten çiftlere evlenme ve çocuk evlat edinme hakkı tanıyan tasarı, resmi gazetede yayınlandığında yasalaşacak.

Eşit evlilik tasarısı Yunanistan’da onaylandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yunanistan parlamentosu dün (15 Şubat) aynı cinsiyetler arası medeni evliliğe izin veren bir yasa tasarısını onaylayarak LGBTİ+ hakları açısından dönüm noktası niteliğinde bir zafere imza attı. Aynı cinsiyetten çiftlere evlenme ve çocuk evlat edinme hakkı tanıyan yasa, ülkedeki lubunyaların yıllardır yürüttüğü kampanyanın ardından geldi.

Tasarının onaylanması parlamentodaki izleyiciler ve Atina sokaklarında bir araya gelenler tarafından alkışlarla karşılandı. Eşcinsel ebeveynler grubu Rainbow Families’in başkanı Stella Belia, Reuters’e yaptığı açıklamada “Bu tarihi bir an, bu bir sevinç günü” dedi.

Başbakan Kyriakos Mitsotakis'in merkez sağ Yeni Demokrasi partisinin üyeleri çekimser kalmış ya da tasarıya karşı oy kullanmış olsa da, gergin bir tartışmaya rağmen partiler arası birlikteliğin nadir bir göstergesi olarak sol muhalefetten yeterli desteği aldı.

Oylama öncesinde tasarı lehine düzenlenen bir mitinge katılan tarihçi 40 yaşındaki Nikos Nikolaidis, “Bu insan hakları için çok önemli bir adım, eşitlik için çok önemli bir adım ve Yunan toplumu için çok önemli bir adım” dedi.

Tasarı 300 sandalyeli parlamentoda 176 milletvekili tarafından onaylandı ve resmi hükümet gazetesinde yayınlandığında yasalaşacak.


Etiketler: insan hakları, aile, dünyadan
İstihdam