11/10/2012 | Yazar: Berkant Çağlar

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Eşit Platform Kulübü, üniversitede ayrımcılık karşıtlığı üzerinden kurduğu politikasını yeni katılımcıları ile pekiştirmek için okulun ilk haftası tanıtım çalışmaları gerçekleştirdi.

Eşit Platform Kulübü’nden Tanışma Etkinlikleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Eşit Platform Kulübü, üniversite de ayrımcılık karşıtlığı üzerinden kurduğu politikasını yeni katılımcıları ile pekiştirmek için okulun ilk haftası tanıtım çalışmaları gerçekleştirdi.
Ardından, birinci sınıfların katılımının zorunlu olduğu oryantasyon programına iki gün katılarak kulübün temel çalışma alanlarından biri olan toplumsal cinsiyete dair kavramları bir bütün halinde yeni öğrencilere sundu. Son olarak da güzeller güzeli bir tanışma pikniği gerçekleştirdi. Okul içinde yoğun bir şekilde duyurusu yapılan piknik tahminlerin üzerinde bir katılıma ulaştı.
 
Piknik, oryantasyon günleri, tanıtım çalışmaları neden güzeldi?
 
Tüm öğrencilerin eşit şekilde katılabildiği ve yer alabildiği etkinliklerdi.
 
Piknikte, herkes yenir diye düşünerek bol bol kek, poğaça ve biraz daha yetenek isteyen hamur işi tarifleri yapmıştı.
 
Dersler bittikten sonra öğrencilerin kendilerini koşarak dışarıya attığı bir üniversite de kampüs içinde eğlenerek politika üretti.
 
Strese ve sıkılmışlığa karşı istop oynadı. Ter attı.
 
Aslında ayrımcılığın öğrenilmiş şeyler olduğuna dair mesaj verdi. Ayrımcılık uçup gitti. (Daha güçlü bir mücadele imkanı doğdu…)
 
Izmir Ekonomi Üniversitesi’nde ayrımcılığa karşı kitlesel bir karşı duruş olacağını gösterdi.
 
Kulübün kendine gündem edindiği homofobi, bifobi, transfobi, şiddet, taciz, ayrımcılık gibi konularda üniversite öğrencilerinin dayanışma içinde örgütlü olduğuna dair açık ve net bir mesaj verdi. (siyahpembe.org)

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam