21/12/2020 | Yazar: Kaos GL

21-25 Aralık tarihlerinde çevrim içi olarak seyirciyle buluşacak “Eşitlik Forumu Kısa Film Günleri”nin queer filmleri “Mutavva” ve “Harmoni”.

“Eşitlik Forumu Kısa Film Günleri’nin queer filmlerini gördünüz mü? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ayrımcılığa farklı bir gözle bakmayı hedefleyen “Eşitlik Forumu Kısa Film Günleri” 21-25 Aralık tarihlerinde çevrim içi olarak seyirciyle buluşacak.

Eşitlik Forumu’nun YouTube sayfasından yayımlanacak olan Kısa Film Günleri; Eşit Haklar İçin İzleme Derneği, Sosyal Kültürel Yaşamı Geliştirme Derneği ve Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği ortaklığında yürütülen “İnsan Haklarına Eşit Erişim Kampanyası” kapsamında düzenleniyor.

“Eşitlik Forumu Kısa Film Günleri”nde queer temalı filmler de yer alıyor. 21 Aralık, saat 20:00’da Berk Sata ve Mert Sata’nın yönettiği “Mutavva” ve 22 Aralık, saat 20:00’da Hicran Akaalp’in yönettiği “Harmoni”yi izlemek mümkün.

Mutavva hakkında

Adil 40'lı yaşlarında, dini hayatına sadık ve muhafazakar bir kişiliğe sahiptir. Kuru temizlemeci olarak çalışır, evini üniversitede okuyan kardeşi Özgür ile paylaşır, kardeşine maddi destek sağlar. Bir gün erkek kardeşinin LGBTİ+ bir birey olduğunu öğrenir. Tabuları ve dogmaları nedeniyle kardeşine karşı hemen nefret duyar. Zaman geçtikçe nefretinin bilinçaltında olduğunu hisseder ama ifade edemez. Bir gün kardeşinin telefonunda bir mesaj görür ve şüphelenir. Kardeşiyle yüzleşmeye karar verir ve bulduğu şey onu yok edebilir. Sonra bir "Mutavva" haline gelerek dogmatik hayatının tabularını temizler.

Harmoni hakkında

Hikaye, İzmir'de yaşayan 6 LGBTİ+ bireyin hayatlarında dönüm noktası olarak nitelendirebilecekleri anları anlatmaktadır. Film LGBTİ+ bayrağının 6 farklı rengini temsilen 6 kişi ile röportaj şeklinde yapılmıştır.

“Eşitlik Forumu Kısa Film Günleri” beş gün boyunca sürecek programına buradan ulaşabilirsiniz.

 


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat
nefret