23/10/2013 | Yazar: Murat Köylü

New Jersey, eşcinsel yurttaşların evlilik hakkını teslim eden 14. ABD eyaleti oldu.

Eşitlik ve Sosyal Adalet İçin New Jersey’den Büyük Bir Adım Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
New Jersey, eşit evlilik hakkını teslim eden 14. ABD eyaleti oldu. 50 eyaletten oluşan ülkenin federal başkenti Washington’un bulunduğu Colombia Bölgesi’nde de (DC) eşcinsel yurttaşlar arasındaki evlilikler yasal.
 
Geçtiğimiz Cuma New Jersey Eyalet Yüksek Mahkemesi oybirliği ile Eyalet Valisi Chris Christie’nin alt mahkemenin kararına dair yaptığı iptal başvuruşunu reddetti. Böylece 21 Ekim Pazartesi itibariyle New Jersey de heteroseksüel olmayan insanların evlenebildiği ABD eyaletleri arasına katildi. Eşit evlilik, bu kararı alan insanların duygusal, sosyal ve ekonomik sonuçlarından yararlanabilmelerinin önündeki heteroseksist ayrımcılık engelini ortadan kaldırıyor.
 
Son Karar Ocak Ayında
Geçtiğimiz Eylül ayı sonunda New Jersey birinci derece mahkeme yargıcı Mary Jacobson New Jersey Anayasası’nın ana unsuru olan “kanun önünde eşitliğin” sağlanması için aynı cinsten insanların evlenebilmesi gerektiğini karara bağlamıştı.
 
New Jersey Yüksek Mahkemesi önümüzdeki Ocak ayında davaya dair toplanarak sözlü değerlendirmeleri dinleyecek. Eşit evlilik, bundan sonra verilecek son Yüksek Mahkeme Kararı’na kadar kalıcı hükümde olamayacak. Bununla birlikte, Yüksek Mahkeme’nin son kararının da yurttaşlar arasında kanun önünde eşitliğin ve sosyal adaletin sağlanmasından yana olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Nitekim dün 9 çift resmen evlendi.  

Etiketler: insan hakları, aile
nefret