23/10/2024 | Yazar: Kaos GL
Gürcü Rüyası Partisi kurucusu ve Eski Başbakan Bidzina İvanişvili, LGBTİ+’ların “en iyi ve en modern fetih silahı olduğunu” iddia etti.

Eski Gürcistan Başbakanı ve iktidardaki Gürcü Rüyası Partisi’nin kurucusu Bidzina İvanişvili LGBTİ+’ları hedef gösterdi. Gürcistan’da “Aile Değerlerinin ve Küçüklerin Korunması” başlıklı LGBTİ+ karşıtı yasanın kabul edilmesini ve uluslararası kurumların Gürcistan’ı yasayı geri çekmeye davet etmesi hakkında konuşan İvanişvili, “LGBT propagandası” ifadelerini kullanarak şunları söyledi:
“Bu en iyi ve en modern fetih silahı. Çok dikkatli olmalıyız. Muhalefet bunu o kadar kolay bir şekilde bizim üzerimize atıyor ki Gürcü Rüyası'nın bunu uydurduğunu söylüyorlar. Biz bunu istemiyoruz. Tanrı'ya şükür, Ortodoksluğumuz, Hıristiyanlığımız ve kilisemiz, toplumumuz ve tarihi hafızamız tarafından korunuyoruz. Bu açıdan iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum.”
İvanişvili, konuşmasında LGBTİ+ topluluğuna karşı düşmanlığı olmadığını iddia ederek “Bunlar sıradan insanlar ve bu yeni bir şey değil" dedi.
Etiketler: insan hakları, din/inanç, siyaset, dünyadan