11/06/2023 | Yazar: Leo

6 saat ters kelepçe, otobüste de şiddet, hakaret, taciz…

Eskişehir’de polis, trans bayrağı açan TİP’li kadınlara saldırdı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eğitimde tarikatlaşmayı, kadın cinayetlerini ve sistemli fobiyi prostesto etmek isteyen TİP’li kadınlar açılan trans bayrağı sebebiyle işkenceyle gözaltına alındı.

Transfobi bu sefer kendini Eskişehir sokaklarında gösterdi. 9 Haziran ODTÜ Onur Yürüyüşü’ndeki polis şiddeti eş zamanlı olarak Eskişehir’deydi.

Eskişehirde kadın cinayetlerini, homofobiyi/transfobiyi ve eğitimde tarikatlaşmayı protesto etmek isteyen TİP’li kadınlar, açtıkları trans bayrağı sebebiyle polis tarafından “çevreyi rahatsız ediyor, insanlar bayraktan rahatsız” denilerek dağıtılmak istendi.

eskisehir-de-polis-trans-bayragi-acan-tip-li-kadinlara-saldirdi-1

Polis saldırarak 8 kişiyi göz altına aldı ve partiden gelen insanlara şiddet gösterdi. TİP’li kadınlar gözaltına alınan arkadaşları bırakılana kadar bekledi.

6 saat ters kelepçe, otobüste de şiddet, hakaret, taciz

Gözaltına alınanların KaosGL.org’a verdiği bilgilere göre, 6 saat ters kelepçe ile otobüste bekletildiler. Polis şiddeti otobüste de devam etti. Gözaltına alınanlar arasında yer alan LGBTİ+ aktivisti, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Ters kelepçeli olmama rağmen otobüs içerisinde darp edildim. Çevik amiri kamerayı kapatıp ibne, top gibi hakaretlerde bulundu.”

Öte yandan gözaltına alınan aktivist, bir polis memurunun sürekli bacağına sürttüğünü, neden yaptığını sorduğunda ise “Tahrik ediyorsun beni” dediğini de ekledi.

TİP’li kadınlar “Kimliklerimizi, cinsel yönelimlerimizi ve bizleri yok sayan, sesimizi, rengimizi bastırmaya çalışanlara dayanışmamızdan aldığımız güçle buradan bir kez daha sesleniyoruz: Alışın buradayız! Nefrete inat yaşasın hayat!” diyerek dayanışmaya devam edececeklerini belirtti.


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları, medya okulu, onur yürüyüşü
İstihdam