28/03/2009 | Yazar: Kaos GL

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, bugün Eskişehir'de bir basın toplantısı yaptı. Eskişehir'deki saldırı ile Bursa ve Edirne'deki cinayetlerin ardından yapılan açıklamada, "LGBTT'lerin

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, bugün Eskişehir'de bir basın toplantısı yaptı. Eskişehir'deki saldırı ile Bursa ve Edirne'deki cinayetlerin ardından yapılan açıklamada, "LGBTT'lerin yaşamlarını zindana çeviren mevcut koşulların gerekli yasal düzenlemelerle ortadan kaldırılmadığı sürece, suçun devlette olacağının" altı çizildi. Yapılan açıklamada "nefret cinayetlerinin takipçisiyiz" denildi.

Eskişehir'de bugün yapılan açıklamanın tam metni:
 
Bu kadarı yeter! Nefret Cinayetlerine başka kurban vermeyeceğiz: Eskişehir’de darp, Bursa ve Edirne’de cinayet!

10 Mart’ta İstanbul’da öldürülen arkadaşımız Ebru’nun ardından, bu kez Bursa ve Edirne’de iki cinayet, Eskişehir’de de bir saldırı haberi aldık.
Bursa’da öldürülen transseksüel kadının kafası hâlâ bulunamadı. Vahşice öldürülen kadının cesedi bir çuvalda, çöp konteynırının yanında bulundu. Eskişehir’de saldırıya uğrayan transseksüel kadına saldırılma gerekçesi çok sade ve basitti: transseksüel olması.
Edirne’de, arkadaşına cinsel ilişki teklif ettiği gerekçesiyle elleri ve ayakları bağlanıp iple boğularak öldürülen arkadaşımızın haberi hâlâ basında yer almadı.
Travesti ve transseksüel cinayetleri sıradan cinayetler değildir. Bir travesti ya da transseksüeli öldürmeyi bu kadar kolaylaştıran, sıradanlaştıran bu karanlık sürdüğü sürece aynı acıları yaşamaya devam edeceğiz.
 
LGBTT bireyler, ezilme biçimlerini değerlendirirken, artık ÖLDÜRÜLMEK veya ÖLDÜRÜLMEMEK üzerine konuşuyor.

Hâlâ LGBTT bireylere yönelik işlenen bu cinayetlerin sanıklarına ‘ağır tahrik’ indirimi uygulanıyor. Kamuoyuna soruyoruz, sizce ne tür bir tahrik öldürülmenin gerekçesi olabilir?
Yasalardaki tahrik indirimleriyle sanıklara mükâfat veren devlet, bu canların hesabını nasıl verecek?
Bu cinayetlere karşı daha ne kadar sessiz kalacağız?
LGBTT bireylerin yasal haklarından mahrum bırakılmasının hesabını ne zaman soracağız?
LGBTT bireylere karşı oluşturulan bu nefret ve dışlanmayı ortadan kaldırmak için daha kaç can gerekiyor?
DEVLET! Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transseksüel Cinayetlerini ne zamana kadar ödüllendireceksin?
POLİS! Sokakta hakkını arayanların karşısında her zaman hazır bulunan İstanbul ve Ankara polisi! Arkadaşlarımızın katillerini hâlâ neden bulamıyorsun?
Daha anıları ve acıları çok taze olan Dilek İnce, Ahmet yıldız ve daha birçok öldürülen arkadaşımızın hesabını hâlâ veremediler. Olayları aydınlatmadılar. Bırakın bunların önüne geçmeyi; hâlâa gey, travesti ve transseksüellere yönelik cinayetlere ceza indirimi uygulayan, dolayısıyla nefret cinayetlerini yaygınlaştıran devlete bunun hesabını sormaya devam edeceğiz.
En temel hakkımız olan yaşama hakkımızın ihlallerinin hesabını sormaya devam edeceğiz.
Bizi susturmaya, yıldırmaya, baskı altına almaya çalışan sistemi, devleti, sistemin polisini her zaman teşhir edeceğiz.
 
İstediğimiz bir ihsan değil, yaşama hakkımızdır.
 
Kamuoyuna Sesleniyoruz!
İsteğimiz ve mücadelemiz, yaşamak içindir. Ölümlere göz yummayacağız.
Türkiye’ye ve Dünya’ya; artık devlet ve katillerin iş birliğine sessiz kalarak ortak olmayalım…
 
Anayasa’nın 10. Maddesine ‘cinsel yönelim’ ve ‘cinsiyet kimliği’ ibarelerinin eklenmesi talebinin ‘hayati’ bir talep olduğunu, işlenen cinayetlerle ilgili ceza indirimlerinin yasalardan çıkarılması gerektiğini görüyoruz.
 
Devlet! Gerekli yasal düzenlemelerle hayatımızı zindana çeviren bu durumu ortadan kaldırana kadar suçlu olmayı sürdürecektir.
Gözümüz Üzerinizde. Nefret Cinayetlerinin Takipçisiyiz!
 
ESKİŞEHİR DEMOKRATİK KADIN PLATFORMU

İlgili haberler:

http://kaosgl.org/node/2653

http://kaosgl.org/content/homofobik-ve-transfobik-siddet-durmuyor


Etiketler: insan hakları
İstihdam