09/10/2014 | Yazar: Kaos GL

Eğitim-Sen LGBTİ Komisyonları ve Kaos GL Sendikal Çalışma Grubu ve Eğitim Çalışma Grubu, sendika alanında çalışmalarını ortaklaştırma kararı aldı.

Eskişehir Eğitim-Sen’de ‘LGBT hakları sendikal haklardır’ çalıştayı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Eğitim-Sen LGBTİ Komisyonları ve Kaos GL Sendikal Çalışma Grubu ve Eğitim Çalışma Grubu, sendika alanında çalışmalarını ortaklaştırma kararı aldı.
 
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası, İstanbul 2 No’lu, 3 No’lu ve 6 No’lu Eğitim-Sen şubeleri, Eskişehir Eğitim-Sen, İzmir Eğitim-Sen 2 No’lu LGBT Komisyonu, Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu ve Sendikal Çalışma Grubu üyeleri 28 Eylül’de Eskişehir Eğitim-Sen’de buluştu.
 
Hollanda’dan TİE örgütü ve Kaos GL’nin birlikte yürüttüğü Çalışma Hayatında: Cinsiyet, Cinsel Yönelim ve Yaş Temelli Ayrımcılıkla Mücadele Projesi kapsamında 12 Ekim’de Adana Eğitim-Sen’de ve Kasım ayında İzmir’de yapılacak çalıştayları birlikte düzenleme kararı alındı.
 
Aynı zamanda Kaos GL Eğitim Çalışma Grubunun hazırladığı bültenin “Eğitimde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına hayır” bülteni olarak Eğitim-Sen LGBTİ komiasyonları ile ortak hazırlanmasına, çalışma hayatı ve sendikal çalışma grubunun hazırlayacağı “LGBT-Sen” bülteninin de ortaklaşa hazırlanmasına karar verildi.
 
25-26 Ekim’de yapılacak eğitim forumunun programı hazırlandı. Aynı zamanda Kaos GL’nin öğretmenlere yönelik yürüttüğü öğretmen eğitimlerini güçlendirmek adına “LGBT Öğrencilerin Sorunları İçin Öğretmen Eğitimi Eğitici Eğitimi”nin 29-30 Kasım 2014’te düzenlenmesine karar verildi.
 
Eskişehir’de LGBT Çalışanların Sendikal Sorunları Çalıştayı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu DİHA tarafından desteklenen Hollanda’dan TİE örgütü ve Kaos GL’nin birlikte yürüttüğü Çalışma Hayatında: Cinsiyet, Cinsel Yönelim ve Yaş Temelli Ayrımcılıkla Mücadele Projesi kapsamında gerçekleştirildi.  

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam