05/03/2022 | Yazar: Kaos GL

“Yargılanması gereken hak mücadelesi verenler değillerdir. Yargılanması gereken polis şiddetidir, yürüyüş hakkımızı engelleyenlerdir”

Eskişehir Onur Yürüyüşü’ne dava açıldı: Polisin saldırdığı LGBTİ+’lar yargılanıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kamuya duyurulmayan Valilik kararıyla hukuka aykırı şekilde yasaklanan, polisin saldırdığı 1. Eskişehir Onur Yürüyüşü’nde gözaltına alınan ikisi çocuk 16 LGBTİ+ aktivistine dava açıldı.

2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet iddiası ile açılan davanın ilk duruşması 7 Mart saat 13.00’de Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Pride Eskişehir Komitesi, “Yargılanması gereken hak mücadelesi verenler değillerdir. Yargılanması gereken polis şiddetidir, yürüyüş hakkımızı engelleyenlerdir” diyerek dava günü adliye önünde bir araya gelmeye çağırıyor.

1. Eskişehir Onur Yürüyüşü’nde ne olmuştu?

30 Haziran 2021’de 1. Eskişehir Onur Yürüyüşü için Adalar Migros ve çevresinde bir araya gelen kişiler, yürüyüş başlamadan önce polis tarafından ağır güç kullanılarak gözaltına alınmış, ifadeleri alındıktan sonra aynı akşam serbest bırakılmışlardı.

Pride Eskişehir, gözaltı sürecinde polislerin aktivistlere yürüyüşten önceki gece çıkan 15 günlük etkinlik yasağı kararını telefondan gösterdiğini ve kararın Valilik sitesinde yayınlanmadığını duyurdu. Komite yayınladığı açıklamada, kamuya duyurulmayan ve sebep gösterilerek aralarında 18 yaşın altında çocukların da olduğu LGBTİ+’ların gözaltına alındığı bu kararı tanımadığının altını çizmişti.


Etiketler: insan hakları
İstihdam