13/05/2013 | Yazar: Ozan Gezmiş

Uluslararası Eskişehir Film Festivali kapsamında ‘Benim Çocuğum’ belgesel filmi geçtiğimiz cumartesi günü 300’ü aşkın kişinin katılımıyla Eskişehir Sinema Anadolu’da gösterildi.

Eskişehir’den Gökkuşağı Geçti! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Uluslararası Eskişehir Film Festivali kapsamında “Benim Çocuğum” belgesel filmi geçtiğimiz cumartesi günü 300’ü aşkın kişinin katılımıyla Eskişehir Sinema Anadolu’da gösterildi.

Gösteriminin hemen ardından yapılan söyleşi İletişim Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. N. Aysun Akıncı Yüksel’in yürütücülüğünde gerçekleşti.

Filmin yönetmeni Can Candan, LGBT Aileleri İstanbul Grubu(Listag)’ndan Şule ve Ömer Ceylan’ın katılımıyla gerçekleşen söyleşide ailelerin ve yönetmenin tanışma hikayelerinden belgeselin çekim sürecine ve Türkiye’li lezbiyen, gey, biseksüel ve trans LGBT) bireylerin ve ailelerinin sorunlarına değin bir çok konu konuşuldu.

İzleyecilerden gelen soruların da cevaplandığı söyleşi yaklaşık bir saat sürdü ve alkışlar eşliğinde sona erdi.

 “Ben ve ailem neler yapabiliriz?”
Söyleşi sonunda LİSTAG’lı ailelere birçok insanın “Ben ve ailem neler yapabiliriz?” diye sorması üzerine Eskişehir’de kısa zamanda bir aile buluşması gerçekleştirme fikri ön plana çıktı. Detaylarının önümüzdeki günlerde belli olacağı Aile Buluşması Eskişehir’de yaşayan ve çocukları ya da yakınları lgbt olan her aile üyesinin katılımına açık olacak.
 
LGBT olmayan katılımcıların da belgeseli izlemesi önemliydi!
 
Gösterim ve söyleşi hakkında izlenimlerini MorEl aktivisti Ertan şu şekilde belirtti:
 
“Gösterim ve söyleşinin insanları olumlu yönde etkilediğini düşünüyorum çünkü lgbt katılımcılar olduğu gibi, LGBT olmayan katılımcılar da mevcuttu salonda. Bir eğitimci arkadaşımız öğrenci velilerini de getirdi mesela. Bu anlamda anlamaya açık insanların gösterim sonrası biraz daha netleştiklerini düşündüm. Söyleşi sıcak bir sohbet havasındaydı ve salonun katılımını da olumlu yönde etkiledi bu.
 
 
 
 MorEl Eskişehir LGBTT Oluşumu ise geçtiğimiz pazar günü yaklaşık 25 kişinin katılımıyla bir “geç” kahvaltı düzenledi. Bol sohbetli geçen buluşmanın hemen ardından ise Eğitim Hakları Derneği’nde her hafta düzenli olarak devam eden MorEl Okuma Toplantısı gerçekleştirildi. Bu haftanın konusu olan “Heteroseksizm”, Gülnur Acar Savran’ın  Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında gerçekleştirdiği sunumun okunmasıyla birlikte tartışıldı.
 
Film gösterimi, söyleşi, geç kahvaltı ve okuma toplantısıyla birlikte Eskişehir’li LGBT’ler için bu haftasonu oldukça yoğun geçmiş oldu.
 
 

Etiketler: insan hakları, aile
İstihdam