07/07/2020 | Yazar: Kaos GL

Cadının Bohçası”, “Kestirmeden Hikayeler” oyunlarının yazarı ve oyuncusu Esmeray artık YouTube’ta.

Esmeray artık YouTube’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cadının Bohçası”, “Kestirmeden Hikayeler” oyunlarının yazarı ve oyuncusu Esmeray artık YouTube’ta.

Esmeray kanalında hem oyunlarının arşiv görüntülerini yayınlayacak hem yeni skeçler ve konuklarla söyleşiler düzenleyecek.

YouTube kanalındaki tanıtımında Esmeray şunları yazıyor:

“Ben Esmeray;

“Kars'tan İstanbul'a 15 yaşındayken göç ettim. Mezopotamya Kültür Merkezi’nde tiyatro, Türkçe, Kürtçe dersleri aldım. Dario Fo’nun kısa kadın oyunu Tecavüz’ü iki farklı versiyonla oynayarak kendi özyaşamımdan bir tecavüz öyküsü ile birlikte sahneledim(2009). Tiyatro Amargi’nin sahneye koyduğu, büyük şehre göç etmiş 13 kadının öyküsünü konu edinen Yazmadan Dökülenler adlı oyunun rejisinde ve oyuncu kadrosunda görev aldım.

“Bir transekssüel olarak Kars'tan İstanbul'a yaptığım yolcuğu konu alan, kendi deneyimlerimden derlediğim Cadının Bohçası ve onun devamı niteliğindeki Yırtık Bohça adlı tek kişilik anlatılar ile cinsel kimliği farklı olan insanların nelere maruz kaldığını sergiledim. Geçirdiğim cinsiyet değiştirme ameliyatı sürecini Kestirmeden Hikayeler" adıyla sahneye taşıdım.

“Biraz geçikmiş olsam da Youtube platformuna dahil oldum.

“Hem arşiv görüntülerimi yayınlayacağım, hem yeni skeçler ve konuklar alacağım kanalıma abone olup, önermeyi unutmayın.”

Esmeray’ın YouTube kanalına buradan ulaşabilirsiniz.

 


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: kültür sanat
nefret