29/09/2015 | Yazar: Kaos GL

Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Bölümü Heteroseksizm Eleştiri Ve Alternatif Politikalar Dersi Esmeray’ın oyunu ile başlıyor.

Esmeray Kestirmeden Hikayeler ile Ankara’ya geliyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Üniversitesi Kadın Çalışmaları Bölümü Heteroseksizm Eleştiri Ve Alternatif Politikalar Dersi Esmeray’ın oyunu ile başlıyor.

“Oturarak mı ayakta mı işenir? Aman oturarak işeme. Oda mı, pornografi teşhiri mi, yok yok sperm yoklaması. Kes, ay kestirme sakın ha. Ne kesildi, kim kesti? Kes sesini. Kısadan hisseye oradan da orgazma. Kimin vajinası daha orijinal? Biyolojik, anti biyolojik. Birde hakikile...

“Namusu oturttular başköşeye, ahlakçı kaçtı dip köşeye!
Aman Esmeray’ı dinlerken kaçmayın bir yere!”

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı (ABD) Yüksek Lisans Programı kapsamında “Heteroseksizm Eleştirisi ve Alternatif Politikalar” dersi Kaos GL yürütücülüğünde bu yıl da devam edecek.

Eşcinsel, biseksüel, trans oluşun tarihsel süreci, politize olma süreçleri derse konu edilecek, LGBT hareketinin ve feminizmin tarihsel temellerinin üzerinde durulacak; bunların toplumsal, kültürel, siyasal ve ekonomik birer inşa olarak kadınlık ve erkeklik hallerine yaklaşımları incelenecek; benzer bir anlayışla, heteronormatifliK sorunsallaştırılıp tartışmaya açılacak. Queer teorilerinin başlangıç seviyesinde tanıtımı yapılıp adı geçen hareketlerin toplumsal bir dönüşüm için ne gibi olanaklar sağlayabileceği, imkanları kesişimleri, tahayyülleri konu edilecek.

Ne zaman? Nerede?

1 Ekim Perşembe Saat: 20.00

Nefes Bar


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam