07/03/2013 | Yazar: Güneş Erdem

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Adana’da, ‘Homofo ve Transfobi’ paneli düzenledi. KaosGL.Org’a konuşan ESP’li siyasetçiler önyargılarının kırıldığını, terimler konusunda eksikliklerini giderdiklerini kaydettiler.

ESP Adana’da LGBT’lere Destek Paneli Düzenledi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Adana’da, “Homofo ve Transfobi, LGBT nedir ve neden LGBT örgütlenmesi” paneli düzenledi. KaosGL.Org’a konuşan ESP’li siyasetçiler önyargılarının kırıldığını , terimler konusunda eksikliklerini giderdiklerini paylaştılar.
 
 
ESP Adana İl Örgütü Adana’da LGBT’lere yönelik panel düzenlendi.
 
Diyarbakır Hebun LGBT Derneği’nden Ümit Manay ve Rüzgar Azad ile Keskesor LGBT Oluşumu’ndan Loren Elva’nın konuşmacı olarak katıldığı panel geçen hafta gerçekleşti.
 
Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi üyelerinin de katıldığı “Homofobi ve Transfobi, LGBT nedir ve neden LGBT örgütlenmesi?’’ başlıklı panel parti il binasında düzenlendi.
 
“80 askeri darbesi eşcinselleri de vurdu”
 
LGBT örgütlerinden konuşmacıların sorunlarını dile getirdiği panelde ilk olarak Hebun LGBT’den Ümit Manay söz aldı. Dernek kurma süreçlerinde yaşadıkları zorlukları anlatan Manay, “AKP hükümeti ile birlikte nefret cinayetlerinde de artış olduğunu” söyledi.
 
 ‘80 askeri darbesinin eşcinselleri de vurduğunu belirten Ümit Manay, konuşmasına şöyle devam etti:
 
“LGBT’ler polisin vahşi işkencelerine maruz kaldı. Hortum Süleyman diye bilinen dönemin işkencecisi bir transla bir kediyi aynı çuvala koyarak kedinin transı parçalamasına sebep olmuştur. Aynı dönem diğer partilerin de sessiz kalmasıyla LGBT cinayetleri ve linç girişimleri arttı.’
 
“Geleceğim için endişeleniyorum”
 
Keskesor LGBT Oluşumu’ndan Loren Elva ise panelde yaptığı konuşmasında “geleceğim için endişeleniyorum” dedi. Seks işçisi olmak istemediğini fakat şartların zorladığını söyleyen Keskesor üyesi Loren Elva, transseksüel olduğunu, henüz operasyon geçirmediğini belirtti ve ekledi: “Sonrasında hayatımı nasıl kazanacağım net değil.”
 
Edebiyatçı ve şair Rüzgar Azad da edebiyat ve cinsellik üzerine görüşlerini paylaştı.
 
ESP: Önyargılarımız kırıldı
 
Panel sonrasında KaosGL.Org’a konuşan ESP’liler önyargılarının kırıldığını, terimler konusunda eksikliklerini giderdiklerini paylaştılar. Parti binalarının arkasında seks işçisi bir trans olduğunu artık onun şartlarını daha iyi anladıklarını belirtena dikkat çeken ESP’li siyasetçiler bundan sonraki etkinlikleri de desteklemekten mutluluk duyacaklarını ve ESP Kadın Meclisi’yle de hak ihlaline uğrayan eşcinsel kadınların ve transseksüellerin arkalarında olduklarını belirttiler.

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam