14/07/2017 | Yazar: Kaos GL
EspressoLab: ‘İstemeyerek de olsa kalbini kırdığımız tüm LGBTİ bireylerine özürlerimizi iletiriz.’
.jpg)
EspressoLab: “İstemeyerek de olsa kalbini kırdığımız tüm LGBTİ bireylerine özürlerimizi iletiriz.”
Ankara Bahçelievler 7. Cadde'de hizmet veren EspressoLab isimli kafenin işletmecisi, lezbiyen bir çifti 12 Temmuz Çarşamba günü mekândan kovdu. EsressoLab Türkiye, Bahçelievler Şubesi’nde yaşanan ayrımcı davranışla ilgili açıklama yaparak, LGBTİ’lerden özür diledi.
EspressoLab resmi twitter hesabından yayınladığı açıklamada “şirketimiz kurulduğu günden itibaren toplum içerisindeki farklı renklerin her zaman destekçisi ve savunucusu olmuş, birçok mağazamız LGBTİ bireylerinin vakit geçirmekten keyif aldıkları mekânlardan biri olmuştur” ifadelerini kullandı.
"Toplumun bütünlüğüne zarar verecek ayrımcı hiçbir tutum ve davranışı destekleyemeyiz"
Toplumun bütünlüğüne zarar verecek ayrımcı hiçbir tutum ve davranışı desteklemeyeceğini belirterek yaşanan ayrımcılıkla ilgili mağaza sorumlularına gereken ikazlarda bulunduklarını belirtiyor. Açıklama, “istemeyerek de olsa kalbini kırdığımız tüm LGBTİ bireylerine özürlerimizi iletiriz” ifadeleriyle sona eriyor.
EsressoLab Türkiye’nin açıklamasının tam metnine buradan ulaşabilirsiniz.
İlgili haberler:
Espressolab işletmecisi lezbiyen çifti mekândan kovdu
Lezbiyen çifti kovan Espressolab, Boğaziçi Üniversitesi’nde protesto edildi
Etiketler: insan hakları, nefret suçları