21/10/2021 | Yazar: Kaos GL

Esra Arıkan Dayanışma Ağı, hapishane yönetiminin tutsaklarının geliriyle ihtiyaçlarını karşıladığı el işi malzemelerinin kantin satışını durdurması sebebiyle Arıkan’ın 17 gündür açlık grevinde olduğunu duyurdu.

Esra Arıkan 5 Ekim’den beri açlık grevinde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Esra Arıkan Dayanışma Ağı, mahpus trans kadın Esra Arıkan’ın yeniden açlık grevinde olduğunu duyurdu. Arıkan, 5 Ekim’den bu yana, hapishane yönetimi tutsakların ihtiyaçlarını karşılamak için yaptığı el işlerinin malzemelerinin kantin satışını durdurduğu için açlık grevinde:

“Diğer birçok tutsak gibi Esra hapishanede kendi el işlerini üreterek geçimini sağlıyor. Hapishanedeki tüm kişisel giderler için paraya ihtiyaç var ve kantindeki fiyatlar son zamanlarda oldukça yükseldi.

Esra ona fon oluşturmamız için düzenli olarak bize anahtarlıklar ve çeşitli el işleri yaparak gönderiyor. Bu el işlerini yapmak için de kantinden boncuk satın alıyor. Hapishane yönetimi tutsakların yaratıcılığını ve otonom eylemlerini sabote etmenin bir yolu olarak bu kimseye zararı olmayan malzemeleri satmamaya karar verdi.

Daha önce kantinde bulunmadığında yaptığımız kargo ile gönderilecek boncukları da kabul etmeyeceklerini söylediler. Bu yasakla amaçlanan, tutsakların ekonomik durumları üzerinden total bir kontrol sağlayarak tutsakların elzem sağlık ürünlerini üstelik standart fiyatların çok üstündeki rakamlarda satın almasını engellemektedir.

Esra hapishane yönetimi ihtiyaç duyduğu malzemelerin satışına ilişkin yasak sona erene dek açlık grevi eylemine devam edecektir. Tutsaklar hapishane yönetiminden azade ekonomik bağımsızlığa sahip olmalıdır.”

Esra Arıkan Dayanışma Ağı’nı buradan takip edebilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, yaşam
İstihdam